Skip to content Skip to footer

Tip van de dag: dit product staat met stip op één op ieder verlanglijstje dit najaar!

Dankbaarheid is een groot goed, toch is er niets mis mee om ook nog een verlanglijstje te hebben. Want wensen mag tenslotte altijd. Wij stuitten onlangs op iets waar wij maar één ding over konden zeggen; deze komt bovenaan op ons verlanglijstje. En geloof ons, velen zullen het met ons eens zijn. Nu gaan we ook weer de periode tegemoet waarin we ongegeneerd verlanglijstjes mogen vullen.

Met de decembermaand in het vooruitzicht kunnen we weer gaan dromen van dingen die we nog graag zouden willen hebben. En aangezien we natuurlijk de kinderjaren voorbij zijn waarin we dachten dat de cadeaus daadwerkelijk door Sinterklaas en de Kerstman werden gekocht, is er ook niets mis mee om jezelf een cadeau te geven. Pas wel op voor je verder leest, het wordt een vrij prijzig cadeau voor jezelf dit jaar!

Tromgeroffel; vier nieuwe producten

Er is één merk wereldwijd wat als geen ander een nieuw product kan lanceren en het is dan ook weer zover, Apple komt met een nieuw product dit najaar. En eigenlijk niet één product, maar wel vier. Zo komen namelijk met een iPhone 14 Plus serie. Deze serie telefoons bestaat uit vier exemplaren, twee Max Pro versies en twee ‘gewone iPhone 14 exemplaren. Zo gewoon zijn deze echter niet, want ze zijn natuurlijk weer voorzien van allerlei nieuwe skills en foefjes. De kleinere versie iPhones die tevens voordeliger waren, (zoals we die kennen uit vorige releases) die zijn er dit keer niet. Wel zit er dit keer één groot -maar voordeliger- exemplaar tussen. 

Wat kan de iPhone 14 meer en beter?

Dat een iPhone niet meer bedoeld is om alleen mee te bellen, daar vertellen we niks nieuws mee. Daarom hebben ze ook ooit de rechtszaak gewonnen wat betreft de adapters. Deze moesten voor alle mobiele telefoons hetzelfde zijn, maar Apple vertelde aan de rechter (met succes) dat dit een smart device was en geen telefoon. De rechter ging hier toen in mee. Inmiddels heeft een hogere (Europese) rechter anders besloten en is dit vanaf eind 2024 voor alle telefoons en laptops hetzelfde.

Je kunt tegenwoordig alles met een iPhone 14. Of sterker nog; je kunt er niet meer zonder! Daarom lichten wij ook even uit wat de innovaties van de iPhone 14 zijn ten opzichte van de iPhone 13. Om te beginnen de camera, waar we dachten dat we bijna wel het ultieme hadden bereikt met de supergoede camera op de iPhone 13 zien we toch weer een verbetering. Bij de IPhone 14 Pro is de sensor van de camera een ultragrote hoeklens. Deze is twee keer zo groot dan die van de 13 Pro, inclusief een camerasensor met pixels van 1,4 micron groot. Dit was bij de IPhone 13 1,0 micron. Daarnaast is er ook aan de veiligheid gedacht, zo krijgt de iPhone 14 een satellietfunctie. Hiermee ben je altijd en overal bereikbaar. 

Kortom, dit is nog maar een tipje van de sluier. Er volgt nog veel meer. Reden genoeg om deze op je verlanglijst te zetten toch? Want het uiterlijk, ook dat is in een nieuw jasje gegoten. Het oog wil ook wat tenslotte!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.