Skip to content Skip to footer

De beste ad blocker extensies voor je Chrome browser

Lees jij graag artikelen of kijk je graag filmpjes op het internet? Wij ook! Dat is namelijk erg leuk om te doen, maar iets dat het soms wat minder leuk maakt zijn de vele advertenties. Gelukkig heb je de mogelijkheid om ongestoord te lezen en kijken zonder dit soort ongewenste onderbrekingen. Vandaag gaan we met je kijken hoe je dit kunt regelen in je Chrome browser.

Waarom een ad blocker extensie gebruiken?

Het gebruiken van een ad blocker extensie brengt vele voordelen met zich mee. Het is prettig voor jouw privacy omdat de meeste ad blocker extensies standaard third party cookies blokkeren. Deze cookies volgen jouw activiteit op het internet. Op die manier kunnen ze jou namelijk advertenties tonen die beter aansluiten op jouw interesses. Gebruik jij een gelimiteerde data bundel op jouw telefoon? Dan zal het gebruiken van een ad blocker extensie ook nog eens leiden tot het gebruiken van minder kostbare data. Het aantal MB’s kan namelijk flink oplopen, zoals bijvoorbeeld op online goksites met veel vervelende advertenties.

uBlock Origin

uBlock Origin is niet de meest bekende ad blocker extensie die er is. Waarom wij het dan toch als eerste noemen? Omdat dit echt een van de betere ad blocker extensies is die je kunt gebruiken. De extensie is helemaal gratis, open-source en erg makkelijk in gebruik. Daarnaast is uBlock Origin zeer doeltreffend en eist het weinig van jouw processor en geheugen. Juist doordat alles zeer simpel is, is het een uitstekende keuze voor mensen die tot op heden nog geen gebruik hebben gemaakt van dit soort extensies.

Dit is de 1 bij het artikel: de beste ad blocker extensies voor je chrome browser.
Ublock origin extensie

Adblock Plus

Adblock Plus is een van de meest populaire ad blocker extensies van dit moment. En dat is zeker te begrijpen, want het is gratis, open-source en beschikbaar in 52 talen. Gebruikte je Firefox voordat je overstapte op Chrome? Dan is de kans groot dat je het daarvan al kent, want in die browser was het een zeer populaire extensie. Adblock Plus eist eveneens niet heel veel van jouw processor en geheugen, maar het is niet zo’n lichtgewicht als uBlock Origin. Desondanks is het nog steeds een voortreffelijke keuze wat ons betreft.

Dit is de 2 bij het artikel: de beste ad blocker extensies voor je chrome browser.
Wil jij op sommige sites juist wel advertenties zien? Dan kun je dat bij adblock plus gemakkelijk regelen.

AdBlocker Ultimate

De laatste ad blocker extensie die wij behandelen is ook gelijk de minst bekende optie van deze lijst. AdBlocker Ultimate is, net als de twee extensies hierboven, gratis en zeer doeltreffend. Deze open-source extensie onderscheidt zich doordat het, in tegenstelling tot de meeste ad blocker extensies, niet werkt met zogeheten ‘white lists’. Dat betekent dat direct letterlijk alle advertenties worden geblokkeerd, ook wanneer deze bijvoorbeeld niet opdringerig zijn. Wil jij toch graag op een specifieke website wel advertenties te zien krijgen? Dan kun je dat gemakkelijk regelen.

Dit is de 3 bij het artikel: de beste ad blocker extensies voor je chrome browser.
AdBlocker Ultimate blokkeert standaard alle advertenties zonder enige uitzondering.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen hebben deze extensies een hoop met elkaar gemeen. Met ieder van deze extensies kun je artikelen lezen en video’s kijken zonder last te hebben van advertenties. Er zijn echter nog een hoop andere ad blocker extensies. Sommigen daarvan zijn wat uitgebreider qua mogelijkheden en zijn daarom niet gratis. Wil jij graag wat uitgebreidere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een extra virusscanner bij jouw extensie? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om voor een betaalde extensie te kiezen. Welke extensie jij ook kiest, we wensen je veel plezier zonder vervelende advertenties!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.