Skip to content Skip to footer

5 Apps om te stoppen met roken

Ieder jaar zijn er een hele hoop mensen die de keuze maken om te stoppen met roken. Dit is natuurlijk een ontzettend goede ontwikkeling, het is één van de meest slechte verslavingen die je maar kunt hebben. Voor veel mensen is het alleen niet zo eenvoudig om te stoppen. Zij hebben dan ook baat bij een steuntje in de rug. Vandaag de dag zijn er verschillende soorten apps te downloaden, die je helpen om te stoppen met roken. Wij hebben voor jou de 5 beste op een rijtje gezet, zo weet je precies waarvoor je zou kunnen kiezen.

Flamy

Laten we beginnen met Flamy, de app die op het gebied van design echt een topper is. Met de app kun je gemakkelijk zien hoeveel geld je hebt bespaard sinds je bent gestopt met roken. De app heeft een frisse user interface, hierdoor ziet hij er dan ook een stuk professioneler uit dan alle andere apps. Op het beginscherm zie je alle details die van belang zijn bij het stoppen (tijd vanaf het stoppen, bespaarde kosten, tijd die je nog moet etc.). Voor een meer gedetailleerd overzicht is er een speciaal tabblad beschikbaar onder het kopje “Health”. Hier kan je zien in hoeverre jouw lichaam al hersteld is van het roken.  Het loggen op de app helpt echt om minder zin te krijgen in een sigaret, dit zorgt er dan ook voor dat je het langer vol kunt houden. 

De app heeft daarnaast enkele handige extra functies, waaronder motiverende quotes en enkele leuke spelletjes die je kunt doen om jezelf even af te leiden. De app biedt twee programma’s om te stoppen met roken: een ‘14-daagse uitdaging’ en een ‘Minder programma’. De ‘14-daagse uitdaging’ is de enige optie die beschikbaar is in de gratis versie, deze is handig voor de mensen die niet super verslaafd zijn. Als je een hele hoop rookt kan je beter kiezen voor de betaalde versie. Door het ‘Minder programma’ kan je jouw verslaving langzaam afbouwen. Hierdoor heb je minder last van de afname van nicotine in het lichaam. Een top app voor iedereen die graag wilt stoppen!

Helaas is de App alleen voor Android beschikbaar.

Flamy stoppen met roken app

Smoke Free

Smoke Free is een andere app qua functies, enigszins lijkt hij op Flamy. De app heeft een vergelijkbaar dashboard waarop je in één keer alle informatie kunt zien, die van belang is bij het stoppen. Net als Flamy’s logboek heeft Smoke Free een tabblad waarin je iedere dag een motiverende boodschap voor jezelf neer kunt zetten. Deze aantekeningen worden eenvoudig op een rijtje gezet, zo heb je altijd iets om terug te lezen.

De app geeft enkele handige tips weer die je kunt gebruiken om jouw triggers voor het roken te verminderen. Het tabblad Missies in Smoke Free geeft je motivatie om het beter vol te houden. Als laatste geeft de pagina Badges een overzicht van de prestaties die van belang zijn om gefocust te blijven op je doel. Al deze functies zijn beschikbaar in de gratis versie van de app, maar helaas kun je deze maar 7 dagen gebruiken. Daarna moet je gaan betalen De betaalde versie heeft meer functies.

De app is beschikbaar voor Android en iOS, alleen wel in het Engels.

Habitbull

App nummer drie is HabitBull – een habit building app die niet alleen gericht is op roken, maar ook op alle andere soorten gewoontes. Wanneer je de app voor het eerst opent zal je de optie krijgen om jouw gewoonte te selecteren die je wilt verbeteren. Je kunt roken vinden binnen de Health & Fitness sectie. Tijdens het installatieproces zie je gelijk hoe je jouw verslaving kunt onderbreken. Vul even alle gegevens (hoeveel rook je, hoeveel geld ben je kwijt etc.) in, dit helpt je om een zo nauwkeurig mogelijk beeld te krijgen over je verslaving. Zodra je dit hebt gedaan zal de app je eraan herinneren om je elke dag op je doel te focussen. De app stelt dat het gemiddeld 66 dagen duurt om een nieuwe gewoonte te vormen. De vraag is of dit inderdaad klopt, maar de enige manier om hier achter te komen is door het zelf te proberen!

De app bestaat voor iOS en Android.

QuitNow!

QuitNow! is een andere handige app die je kunt gebruiken voor het stoppen met roken. Deze app biedt nagenoeg dezelfde functies als Flamy en Smoke Free. Wat een groot voordeel is van deze app, is het feit dat je in contact kunt komen met de community. Dit is een live chatroom vol met andere mensen die ook willen werken aan een rookvrij leven. Je kunt deze optie gebruiken om jouw ervaringen te delen met andere mensen, voor veel mensen is dit een goede manier om wat extra motivatie te krijgen. Mocht je alleen wonen dan is deze app echt een must have, je hoeft er namelijk niet alleen voor te staan bij het stoppen. 

De QuitNow! is beschikbaar voor iOS en Android.

Quitnow stoppen met roken app

Quitzilla

Quitzilla is de laatste app die wij aanraden aan alle mensen die willen stoppen met roken. Het instellen is heel eenvoudig: je kiest als eerste het pictogram van de verslaving die je wilt stoppen, vervolgens kies je jouw motivatie om te stoppen (geld, tijd of gezondheid) en je geeft de tijd aan waarin je wilt stoppen. De kalenderwidget laat je precies zien hoe lang je al bent gestopt. In vergelijking met de andere apps op deze lijst is Quitzilla een beetje aan de minimalistische kant, dit maakt het dan ook niet de beste app om te downloaden. Hij doet zijn werk, maar het is een stuk minder prettig dan Flamy. 

Quitzilla kun je alleen downloaden voor iOS.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.