Skip to content Skip to footer

Fabels over smartphone reparaties

Jouw dure iPhone is gevallen en het scherm is gebroken. Of je bent in het water gevallen en de camera op je iPhone X geeft wazig beeld, omdat er vocht zit achter het glas. Ondanks dat de iPhone waterdicht is geeft Apple geen garantie en zou je hem zelf moeten laten repareren. Je kunt een iPhone reparatie door ThePhoneLab laten verzorgen. Voordat je dit eventueel laat doen bespreken wij hieronder een aantal fabels die bestaan over het repareren van je smartphone. 

Reparaties door derden maken uw garantie ongeldig

Veel mensen denken dat de garantie vervalt als je je smartphone laat repareren door Apple. De meest voorkomende reparatie die uitgevoerd wordt aan een iPhone is het vervangen van het scherm. Als je scherm kapot is en je laat hem niet maken door Apple zelf heb je nog steeds recht op garantie. Mochten er problemen veroorzaakt worden door het vervangende scherm moet je zelf opdraaien voor de kosten bij reparatie door Apple. 

Onderstaande iPhone is niet meer te gebruiken met al deze barsten. 

Iphone met kapot scherm

Reparaties zijn zo duur dat je net zo goed een nieuwe telefoon kunt kopen 

Het repareren van je iPhone kan je flink op kosten jagen. Veel gebruikers geven dan aan, dat je net zo goed een nieuwe smartphone kunt kopen en dat is ook niet raar als je naar de prijzenlijst voor reparaties van Apple kijkt. In de eerste fabel gaven wij al aan dat het vervangen van een scherm niet persé door Apple zelf hoeft te gebeuren om je garantie te behouden. Als we dan een snelle vergelijking maken. De prijs om een scherm van een iPhone X te vervangen bij Apple is op moment van schrijven €311,10. Zoeken wij rond op internet vinden we een dergelijke reparatie al vanaf €99,00. Waar je dan wel rekening mee moet houden is dat de kwaliteit van het scherm minder is, maar je houd je iPhone en je bent veel goedkoper uit dan een nieuwe X. Bovendien werk je mee aan een beter milieu door niet meteen spullen te vervangen. 

iPhone onbruikbaar bij waterschade

Je gaat zwemmen met je iPhone of een plensbui heeft ertoe geleid dat je iPhone waterschade heeft opgelopen. Hij doet helemaal niks meer. Je gaat googlen op internet en leest verschillende berichten over het plaatsen van je iPhone in een bak met rijst. Helpt dit wel of niet? Nee! Het heeft totaal geen zin om je telefoon in een bak met rijst te leggen. Kun je je iPhone meteen in de prullenbak gooien? Ook nee! Het is de moeite waard om langs een reparateur te gaan. Zij kunnen het apparaat openmaken en schoonmaken en het je smartphone weer tot leven brengen. Belangrijk om te onthouden is dat je het beste resultaat krijgt, als je dit binnen 48 uur gebeurd. 

Een regenbui is niet goed voor je iPhone. 

Waterschade iphone

Je moet je iPhone dagen missen

Als je met de helpdesk belt van Apple voor het aanmelden van een reparatie, plannen ze een afspraak in bij de dichtstbijzijnde Apple Store of Apple Authorized Service Provider. Deze winkels kunnen ver uit de buurt liggen, waardoor je even onderweg bent om je iPhone te brengen. Daarnaast hebben ze vaak geen tijd om je telefoon meteen te maken en ben je hem een paar dagen kwijt. Dit hoeft niet als je hem laat maken in een reparatiewinkel bij jou  in de buurt. Er zijn zelfs bedrijven die bij je thuis komen om de reparatie voor je neus uit te voeren. 

Screenprotectors werken niet en zijn geldverspilling

De ouderwetse schermprotectors waren op de markt gekomen om de smartphoneshop te voorzien van extra omzet. Het was een dun stukje plastic en fungeerde tegen krassen. Na een tijdje gingen de hoeken loslaten en werden deze geel en vies. Dit veranderde na de introductie van bescherming door middel van gehard glas. Je ziet praktisch geen verschil met of zonder bescherming. Er zijn verschillende testen gedaan met deze screenprotectors door een telefoon vanaf 1,5 meter op beton te laten vallen. Het resultaat was positief en is dus zeker de moeite waard om in een beschermglas te investeren. 

Gegevens worden gewist bij een reparatie aan je iPhone

De meeste reparaties worden uitgevoerd door het vervangen van hardware: bijvoorbeeld vervangen van homeknop of speaker. Jouw gegevens worden dan niet gewist en na de reparatie kun je hem gewoon weer gebruiken. Het is wel aan te raden om altijd een up-to-date backup te hebben. Bij schade aan het geheugen of besturingssysteem kun je de meeste recente kopie dan snel weer terugzetten zonder verlies van data. 

Hieronder een video hoe je een back-up maakt van je iPhone:

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.