Skip to content Skip to footer

TV kijken op je tablet en smartphone? Let op…

Het aanschaffen van een internetabonnement kan een hele klus zijn om uit te zoeken. Maar wanneer je ook bellen en/of televisie bij dit pakket wil toevoegen, kan het een stuk voordeliger zijn om een alles in 1 pakket te kiezen. Dit pakket moet je echter afstemmen op jouw verbruik zodat je voorkomt dat je te veel betaalt. Zo bepaal je jouw verbruik.

Internetsnelheid kiezen

De kosten van een internetabonnement kunnen goedkoop maar ook duurder uitpakken. Dit is afhankelijk van de manier waarop je je internet ontvangt en de hoeveelheid MB’s (download en upload) die je nodig hebt. Om de te bepalen hoeveel MB’s je nodig hebt moet je een aantal dingen meenemen in je overweging namelijk: hoeveel mensen gaan er gebruik maken van het internet? Hoe meer mensen hoe hoger je aantal MB’s moeten zijn. Daarnaast moet je ongeveer weten hoeveel apparaten er ongeveer aangesloten worden op het internet. Als laatste moet je de activiteiten op internet meenemen. Ben je bijvoorbeeld een gezin van vijf personen en heeft iedereen zijn eigen laptop, smartphone en tablet waarop spelletjes gespeeld worden, YouTube filmpjes gekeken worden en uitzendingen op worden teruggekeken? Dan heb je een groter aantal MB’s nodig. Rond de 20 MB is een laag verbruik, alles boven de 50 MB is een hoog verbruik. Het spreekt voor zich dat hoe meer MB’s je hebt, hoe sneller je internet is.

Alles in 1

Het is vaak voordeliger om een alles in 1 pakket aan te schaffen in plaats van een los internetabonnement en televisiepakket. Ook als je bijvoorbeeld geen gebruik maakt van de vaste lijn om te telefoneren, is de alles in 1 optie alsnog vaak goedkoper.

De televisiepakketten kunnen qua inhoud nogal variëren bij verschillende providers. Kijk jij graag en veel televisie? Dan heb je misschien wat meer zenderopties nodig dan een ‘light-gebruiker’. Ben je iemand die de voorkeur geeft aan on demand kijken? Wanneer je graag uitzendingen terugkijkt op je tablet, of afleveringen opneemt om later opnieuw te bekijken, is het handig om hierop te letten bij het afsluiten van een alles in 1 pakket. Met interactieve TV kun je namelijk je uitzendingen op meerdere apparaten bekijken en heb je overal toegang tot je opgenomen uitzendingen. Let hier dan ook op bij de grootte van je internetabonnement. Hiermee bepaal je namelijk of je ook op je tablet films in HD kan bekijken. Zo heb je optimaal kijkplezier op het apparaat naar jouw voorkeur.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.