Skip to content Skip to footer

Shopware inzetten voor jouw bedrijf

E-commerce is booming, dat weten we ondertussen allemaal. Daarom zijn er steeds meer en meer ondernemers die ook online hun succes willen gaan zoeken. Alleen struikelen velen over het opzetten van hun webshop, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Door de juiste software te integreren geraak je al een heel eind! De open source technologie van Shopware lijkt ons dan ook zeer geschikt.

Wat is Shopware precies?

Shopware is een uitgebreid platform, dat jou de mogelijkheid biedt om een interactieve en attractieve webshop op te zetten. Meer nog, via shopware kan je al jouw verschillende verkoopkanalen eenvoudig beheren. 

Shopware is bedacht en ontworpen door de mensen die het kunnen weten. De makers zijn namelijk mensen die er dagelijks in staan, dus die hebben er heel wat kennis over. Shopware is opgestart in het jaar 200 en heeft sindsdien al heel wat tevreden klanten.

De software van Shopware is open source, waardoor ze erin slagen om een maximale flexibiliteit en aanpassingsvermogen aan te bieden. Shopware is niet zomaar een platform, want door jarenlange innovatie zijn ze erin geslaagd om allerlei complexe e-commerce processen te verwerken.

Wat zijn de voordelen van Shopware?

Shopware draait specifiek om het aantrekken van bezoekers en het omzetten van bezoekers in klanten. Natuurlijk heb je daarvoor wel een heel aantrekkelijke online store voor nodig. Shopware weet dan ook als geen ander dat je in staat moet zijn om je te differentiëren van de andere spelers op de markt. Dat is meteen ook de reden waarom ze zoveel mogelijk inzetten op personalisatie. 

Shopware heeft content en shopping op een perfecte manier weten te verzoenen. Op die manier maak jij de leukste pagina’s aan, zodat jouw bedrijf naar voren springt. Aan de hand van een eenvoudig drag & drop systeem, sleep jij alle elementen naar de gewenste plaats. Je hoeft dus helemaal geen informaticakennis meer te hebben om een kleine aanpassing te doen.

Om tot veel sales te komen, is een goede marketingstrategie cruciaal. Gelukkig kan je ook je marketingactiviteiten voor een groot stuk integreren in Shopware. Daarnaast is het super eenvoudig om jouw producten en catalogussen te beheren. Shopware zorgt ervoor dat jouw e-commerce business schaalbaar en overzichtelijk blijft.

Je staat er niet alleen voor

Een webshop is de ideale manier om online geld te verdienen, maar jouw webshop moet dan wel aantrekkelijk zijn. Hoewel Shopware makkelijk te gebruiken is, kan het lastiger zijn om de eigenheid van je bedrijf uit te zetten op jouw webstore. Vandaar dat het nuttig zou kunnen zijn om iemand te hebben die er alles over weet.

Gevonden! Een Shopware partner kan jou helpen met het bedenken en uiteenzetten van oplossingen op maat. Zo’n partner zorgt ervoor dat de hele Shopware software wordt geïntegreerd in je nieuwe of bestaande webshop. Daarnaast optimaliseren ze het pakket, zodat alles klaar is voor gebruik.

Tot slot

Zoals je merkt heeft het gebruik van Shopware heel wat voordelen. Je creëert er een webshop mee die een eigen karakter heeft. Door alle personalisatiemogelijkheden zet je die website helemaal naar je hand.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.