Skip to content Skip to footer

Shiba Inu: wat is het?

Als hondenliefhebber heb je misschien weleens gehoord van Shiba Inu, een Japans hondenras. Maar wist je dat het ook een digitale munt is die gebruikmaakt van blockchain-technologie, zoals bijvoorbeeld de Bitcoin? Die kans is best groot, want Shiba Inu is de afgelopen tijd geregeld in het nieuws geweest. Vandaag gaan we met je kijken hoe deze coin precies ontstaan is en hoe die in zo’n korte tijd zo ontzettend populair is geworden.

Het ontstaan van Shiba Inu

 Shiba Inu is een coin die in augustus 2020 werd geïntroduceerd door een crypto-expert genaamd ‘Ryoshi’. Hij had als doel om af te wijken van ‘sociale structuren en traditionele denkwijzen’, zoals hij schrijft in zijn artikel ‘woof paper’. Een ideologie die je in de Bitcoin wereld wel meer tegenkomt. De coin is niet echt uit het niets gekomen, maar is eigenlijk te zien als een parodie op de dogecoin. Dat is een coin waarbij de Japanse rashond ook als logo wordt gebruikt.

Dit is de 1 bij het artikel: shiba inu: wat is het?.
De shiba inu wordt als logo voor de coin gebruikt.

Hoe gaat het nu met Shiba Inu?

Shiba Inu is binnengestormd in de top 10 van grootste cryptomunten. De waarde is gestegen met 28 miljoen procent in het afgelopen jaar. Had je een jaar geleden 10 euro geïnvesteerd in deze coin? Dan zou je nu dus 2,8 miljoen euro hebben, meer dan 1k daily profit! Het gaat dus heel goed met de Shiba Inu, maar de vraag is hoe lang dat nog gaat blijven. Er is namelijk een grote investeerder geweest die een tijd geleden 8000 dollar heeft geïnvesteerd in Shiba Inu. De waarde van zijn coins staat nu gelijk aan meer dan 5 miljard dollar. Deze persoon heeft een aantal dagen geleden de coins verplaatst naar andere wallets en dit heeft al geleid tot een daling van de prijs van Shiba Inu van 14%. Stel dat hij al deze coins in een keer verkoopt, dan is er ineens zoveel aanbod dat de prijs zeker nog meer zal gaan dalen.

Hoe is Shiba Inu zo populair geworden?

Om te bepalen hoe Shiba Inu zo populair is geworden, kunnen we het beste bij het begin beginnen. Ryoshi heeft bij het oprichten van deze coin de helft van de tokens gedoneerd aan Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum. Dit was een hele slimme marketingstunt om aandacht en schaarste te creëren.

Daarnaast is er een grote online gemeenschap die de opmars van de Shiba Inu coin steunt. Zo hebben zij een petitie op de site Change.org aangemaakt om beleggingsapp Robinhood te overtuigen om de coin aan te gaan bieden.

Dit is de 2 bij het artikel: shiba inu: wat is het?.
Posten jij en ik een foto van dit type hond? Dan is er geen haan die er naar kraait, maar als elon musk het doet, dan heeft het grote gevolgen.

En als laatste heeft Elon Musk een belangrijke rol gespeeld. Vorige maand heeft hij namelijk een foto getweet van zijn hond: een Shiba Inu puppy. Daardoor zijn er veel mensen bijgekomen die zijn gaan investeren in deze coin.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.