Skip to content Skip to footer

SEO kan niet ontbreken voor jouw website

Alles gaat tegenwoordig online. Bedrijven die uitsluitend online te vinden zijn, webshops, allerlei nieuws platformen, ga zo maar door. Het internet is niet weg te denken. Heb je een website? Tof! Maar dan ben je er nog niet. Heb je wel eens van SEO gehoord? En pas je dat al toe op jouw website, of heb je iemand de taak gegeven om dit voor jouw website te regelen?

Wat houdt dat in?

SEO is een afkorting voor een Engels woord en betekent zoekmachineoptimalisatie. Dit houdt in dat, met bepaalde technieken, ervoor gezorgd kan worden dat een website meer ‘punten’ krijgt van zoekmachines als Google. En de allerbeste websites? Die worden als eerst getoond in de zoekresultaten. Als bedrijf wil je dat natuurlijk graag bereiken. Want hoe meer mensen jouw website zien, hoe sneller er mensen naar jouw website toe gaan natuurlijk. En hoe meer dingen jij verkoopt of hoe meer klanten je binnenhaalt. Maar hoe zorg je daar dan voor?

Aan de slag

SEO kun je zelf doen, maar je kan er ook voor kiezen om het uit te besteden. Veel mensen gaan voor dat laatste. Toch kiezen veel ondernemers er ook voor om het optimaliseren van hun website zelf in handen te nemen. Er zijn verschillende dingen die je als ondernemer zelf kunt doen. Zo is het belangrijk om je eerst te focussen op het bedenken en uitzoeken van jouw belangrijke zoekwoorden. Verkoop je sportkleding? Dan zijn sportbroek, sportschoenen, sportkleding en hardloop outfit bijvoorbeeld goede zoekwoorden. Natuurlijk hangt dit helemaal van jouw website af en moet je goed kijken naar wat jij wil dat mensen die jouw website opzoeken nodig hebben.

Geschreven tekst is belangrijk. Zorg ervoor dat er veel teksten op jouw site staan, met hierin links verwerkt naar andere pagina’s van de website. Link bijvoorbeeld van het ene product ook door naar de ander. Blogs helpen ook, over relevante informatie over het onderwerp van jouw site. Deze kun je ook op andere websites (laten) plaatsen met links naar jouw website.

Durf je het niet aan en geef je het toch liever uit handen? Dan zijn er genoeg bedrijven waar je terecht kan. Zoek bijvoorbeeld naar SEO Nederland om zo in de buurt geschikte bedrijven te vinden. Kijk altijd goed naar hun portfolio en kijk of ze ervaring hebben met relevante websites, zodat je weet dat ze ook voor jou succes kunnen garanderen. Wellicht kunnen zij je ook helpen met web design, en dat is ook voor SEO erg handig.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.