Skip to content Skip to footer

Op zoek naar een laptop om mee te gamen?

Ben jij op zoek naar een laptop om mee te gamen, omdat je huidige laptop de juiste vereisten niet heeft of gewoon simpelweg te oud is? Dan is het zeker de moeite waard om eens bij Hardware Tips te gaan kijken. Hier vind je niet alleen erg veel informatie over tal van verschillende laptops, maar zie je ook direct welke laptops het meest geschikt zijn.

Laptop kopen om te gamen

Een laptop kopen om te gamen kan nog best lastig zijn want, welke gaming laptops zijn nou wel geschikt voor grote, zware spellen en welke niet? Meestal voldoet een simpele laptop niet aan de vereisten die nodig zijn voor de verschillende games, en dus zou je verder moet gaan kijken.

Er komen elk jaar veel nieuwe laptops uit, de één meer geschikt voor het gamen dan de ander. Wat vooral belangrijk is, is dat de laptop is voorzien van de nieuwste technologie en componenten. Is dit niet het geval? Dan is de kans aanwezig dat je niet volledig optimaal jouw spel kunt spelen.

Wat is de beste game laptop?

Maar wat is dan de beste laptop om mee te gamen? Dat hangt uiteraard van een aantal factoren af, maar daarnaast is het ook belangrijk te weten wat voor game je wilt spelen. Is het een heel zwaar spel, dan moeten de prestaties van de laptop echt goed zijn wil je het spel goed kunnen spelen.

Een goede laptop hiervoor is de ASUS ROG Zephyrus Duo. Deze beschikt over een Intel Core i9 processor, heeft 32 GB intern geheugen en de ontzettend goede videokaart NVIDIA Geforce RTX 2080. Deze is dan ook zeker geschikt voor de allernieuwste games. Wel moet je dan rekening houden met een flink prijskaartje.

Heb je niet zo’n groot budget maar wil je toch kunnen gamen? Dan is de Lenovo Ideapad L340-15IRH wellicht iets voor jou. Hierin zit een NVIDIA GTX 1050 videokaart en de verschillende games kunnen gespeeld worden op hoge resolutie. Het nadeel hierbij is wel dat je ze niet op ultieme resolutie kunt spelen, maar daar staat dan weer tegenover dat deze laptop wel vriendelijker geprijsd is.

Game pc in plaats van laptop

Vind je een laptop eigenlijk helemaal niet fijn en zou je veel liever een game pc aan willen schaffen, dan kan dat uiteraard ook. Bij Hardware Tips kun je ook terecht voor de verschillende pc’s, zodat je ook die eenvoudig met elkaar kunt vergelijken.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.