Skip to content Skip to footer

Het kiezen van de juiste studenten laptop tijdens je studie

Begin jij volgend schooljaar met een nieuwe studie of is je oude school laptop toe aan vervanging? Dan vertellen we jullie graag hoe je de juiste laptop voor je studie kunt uitkiezen. Een studenten laptop kopen lijkt makkelijker dan je denkt… Maar niks is vervelender dan tijdens je studie erachter komen dat je laptop toch niet voldoet aan alle eisen waaraan die eigenlijk moest voldoen. Na het lezen van dit artikel weten jullie precies wat voor soort laptop jullie moeten kiezen!

Kiezen van een soort laptop

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten laptops, dat je misschien door de bomen het bos niet meer kan zien. Zo zijn er Chromebooks, 2-in-1 laptops, mini laptops en noem ‘t maar op… Reis je veel en ben je veel onderweg? Dan is het misschien handig om een 2-in-1 laptop aan te schaffen, aangezien je deze ook gemakkelijk als tablet kunt gebruiken. Werk je op veel verschillende locaties en werk je voornamelijk online? Kies dan voor een Chromebook. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding en een opgeladen laptop. Nog geen idee naar wat voor laptop je op zoek bent? Bekijk hier de beste laptops van 2021 en doe inspiratie op.

Werkzaamheden studie

Per opleiding verschilt het natuurlijk wat voor soort werkzaamheden je uit moet voeren op je laptop. Wanneer je een grafische opleiding volgt, is het belangrijk dat je een goede studenten laptop uitkiest die beschikt over een goede processor, een goede videokaart en genoeg opslag voor al je foto’s, video’s en andere creaties. Wanneer je alleen veel verslagen moet maken en op het internet moet surfen, kun je makkelijk kiezen voor een wat minder uitgebreide laptop.

Budget opstellen

Naast dat je moet kijken naar de specificaties van een laptop, is het ook belangrijk om voor jezelf een budget op te stellen. Het is natuurlijk logisch dat wanneer je op zoek bent naar een grafische laptop dat je meer geld kwijt bent dan voor een laptop waar je alleen verslagen op hoeft te typen. Houd wel in je achterhoofd dat een goedkope laptop wel vaak minder lang meegaat dan een wat duurdere laptop. Daarnaast is het ook goed om te bedenken of je je nieuwe laptop alleen gaat gebruiken voor school of ook in je eigen tijd. Wanneer je weet wat voor soort laptop je wilt, voor welke werkzaamheden je een laptop nodig hebt en welk budget je eraan wil koppelen kun je op zoek gaan naar de juiste studenten laptop. Zorg er ook voor dat je met een studenten inboedelverzekering je laptop goed hebt verzekerd.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.