Skip to content Skip to footer

Meer verkeer naar je Pinterest account

Heb je voor je bedrijf al een Pinterest account gemaakt, maar schiet het qua maandelijkse bezoekers en volgers nog niet op? Dan geven wij je een aantal praktische tips om dit aantal te verhogen! Het begint namelijk bij het aanmaken van goede boards op Pinterest. En dat vertellen wij je in dit artikel. 

Boards maken per thema

We adviseren je als eerste om per thema een board aan te maken dat past bij jouw bedrijf. Hier kun je je pins ordenen per thema. Er zijn een aantal handige tips die hierbij belangrijk zijn om goed te scoren: 

  • Op ieder board moeten minstens 25 pins staan
  • Geef het board een toegankelijke naam die past bij jouw onderneming én waar een interessante zoekterm in staat
  • Maak voor iedere dienst of ieder product dat je verkoopt een apart board aan
  • Sorteer boards op relevantie, dit kun je automatisch of handmatig doen: 
    1. Automatisch: open je profiel en klik op ‘Bewaard’ om al je boards te zien. Klik op het volgende symbool. Dan kun je kiezen uit sorteren van A tot Z of op chronologische volgorde.
    2. Handmatig: open je profiel en klik op ‘Bewaard’ om al je boards te zien. Klik op het board dat je graag bovenaan wilt zetten en sleep deze naar de gewenste plek. Dit doe je door het board te slepen naar de witruimte tussen de twee boards waar je hem wilt hebben.

Meer maandelijkse bezoeken

Door alleen een account en boards aan te maken, ben je er nog niet. Het is namelijk belangrijk dat je actief bent op Pinterest. Dit betekent dat je actief moet pinnen of repinnen. Het algoritme van Pinterest werkt alleen effectief voor actieve gebruikers. Wat voor pins je dan kan publiceren? Denk bijvoorbeeld aan mooie product- of sfeerfoto’s. Maar ook de blogartikelen die je plaatst op je website.

Dit doe je door op Pinterest op de (+) te klikken en dan te klikken op ‘Bewaren vanaf website’. Vul daar de URL in van het artikel dat je op Pinterest wilt delen. Wanneer er een beeld bij staat, wordt deze automatisch geselecteerd. Het beeld dat je erbij plaatst is van groot belang, want dat is natuurlijk waar het op Pinterest om draait. 

Kies daarom voor visueel aantrekkelijke beelden in het formaat 600 x 900 pixels. Deze beelden moeten van hoge kwaliteit zijn en het liefst licht van kleur. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat deze wel 20 keer vaker wordt gerepinned dan donkere foto’s. 

Als laatste tip willen we je meegeven dat het ook belangrijk is om andere bedrijven binnen jouw branche te volgen. En ook hun content te (re)pinnen. Hoe actiever je bent, hoe meer je zichtbaar wordt in het algoritme van Pinterest. 

Wil je uitgebreide informatie over hoe jij via Pinterest meer verkeer naar je website krijgt? Check dan de uitgebreide Pinterest marketing gids van dit Amsterdamse online marketing bureau.  

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.