Skip to content Skip to footer

De 3 beste fitness apps om fit te worden tijdens de lockdown

Inmiddels zijn de gyms al enkele maanden dicht. Sommige mensen bleven in hun eentje sporten, maar velen genoten vooral van veel Netflixen op de bank. Daar is absoluut niets mis mee, maar als je nu weer wat sportiever wilt worden aangezien de zomer eraan komt, dan vertellen we je graag over de leukste fitness apps die jou gegarandeerd van de bank af krijgen! 

7 Minute Workout app

Heb je geen zin om uren te sporten of heb je gewoon – zelfs nu – een erg drukke agenda? Dan is de 7 Minute Workout ideaal voor jou. In slechts 7 minuten doe je een workout die al je spieren gebruikt. Geloof ons: dit is een korte workout, maar het zal een krachtige zijn! Maak je klaar voor jumping jacks, opdrukken, squats en meer! Voor deze workouts heb je geen fitnessmateriaal nodig, je traint immers met je eigen lichaamsgewicht. 

Wat is het resultaat na een maand de app gebruiken?

RunKeeper

Wil jij graag voor de eerste keer in je leven een 5K lopen? Of lijkt het je wel wat om even te focussen op de grond onder je voeten, de wind in je haren – en misschien zelfs een podcast te luisteren? Dan is hardlopen wat voor jou. Er zijn heel veel apps op de markt, maar wij zijn fan van RunKeeper. Deze app is te downloaden in het Nederlands en werkt ook met audiobegeleiding, die je op moeilijke momenten tijdens je workout extra motiveert. Ready, set, goooo!

Nike Training Club

Wou je altijd al een personal trainer, maar vond je het de prijs niet waard? Dan is Nike Training Club wat voor jou. Deze app fungeert als een gratis personal trainer en heeft maar liefst 185 verschillende workouts. Op basis van je niveau, krijg je een persoonlijk trainingsschema met verschillende soorten workouts. Zo zijn er workouts die focussen op kracht, terwijl andere focussen op lenigheid. Wat ook fijn is, is dat je personal trainer steeds in een filmpje toont hoe het moet. Zo voer je je oefeningen steeds correct uit! 

De apps downloaden is natuurlijk, maar stap één. Om jezelf echt zover te krijgen, heb je motivatie nodig. Koop meteen ook een leuke outfit die je wil dragen tijdens het sporten. Als je hier wat geld in investeert, heb je meteen ook een reden om zéker te bewegen. Koop een goed paar sportschoenen, handige compressiekousen/steunkousen om te sporten en een hippe outfit. Veel succes! 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.