Geen categorieMAC-adres achterhalen van pc

MAC-adres achterhalen van pc

MAC-adres is het unieke nummer van je netwerkkaart. Dit kan de netwerkkaart van je vaste verbinding zijn of van je wifi verbinding.

Waarom is het handig om je MAC-adres te weten? Elk product met een netwerkfunctionaliteit (iPod, laptop of smartphone) heeft een MAC-adres. In je router kun je aangeven welk MAC-adres verbinding mag maken met je draadloze netwerk thuis of op kantoor.

MAC-adres achterhalen in Windows kan op twee manieren. Het kan via de opdrachtprompt, maar het is ook mogelijk om via het netwerk waarmee je verbonden bent het MAC-adres van je netwerkkaart op te zoeken in Windows. Het is handig als je dit weet, want dan kun je bijvoorbeeld je router extra beveiligen op MAC-adres.

Total Time: 3 minutes

MAC-adres vinden via opdrachtprompt

Ga naar het vergrootglas linksonder en tik CMD. Selecteer de opdrachtprompt en type in de opdrachtprompt de regel: ipconfig /all en druk op enter. Het MAC-adres staat vermeld achter – Fysiek adres.
Hieronder zie je het MAC-adres bij Physical Address.

Mac-adres achterhalen opdrachtprompt

MAC-adres achterhalen via netwerkverbinding

Klik rechtsonder op de draadloze of vaste verbinding. Druk op het netwerk waar jouw pc mee verbonden is. In het volgende scherm druk je nogmaals op jouw verbonden netwerk. Onderaan vind je het fysiek adres van de adapter, ook wel MAC-adres.

Martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week