Skip to content Skip to footer

Let op bij het kopen van een refurbished iPhone

In de samenleving waarin we momenteel leven is het milieu belangrijker geworden dan ooit tevoren. Wij zijn ons steeds meer bewust van de keuzes die we maken in het leven. We pakken vaker de fiets naar het werk, we eten minder vlees maar kiezen ook voor duurzamere alternatieven wat betreft de smartphones die we gebruiken. Hierdoor is de gereviseerde iPhone steeds populairder geworden afgelopen jaren. Het is namelijk een duurzaam alternatief voor de nieuwe Apple iPhone uit de winkel. Het is namelijk niet meer vanzelfsprekend dat je je iPhone gloednieuw koopt.

Vooral niet als je ook nog eens veel geld kunt besparen. Vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor een iPhone refurbished. Op dit moment is bijna elk model binnen het iPhone assortiment refurbished te verkrijgen. Denk hierbij aan de iPhone Xs Max refurbished of de gereviseerde iPhone X. In dit artikel zullen we dieper in gaan op de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een refurbished iPhone.

De verschillende productcondities

Bij het uitzoeken van de juiste refurbished iPhone zal je veel termen tegen komen die voor jou misschien onbekend klinken. Tegenwoordig zijn refurbished iPhones te verkrijgen in veel verschillende soorten en maten, maar ook in verschillende productcondities. De verschillende productcondities zijn:
A grade – Zo goed als nieuw
B grade – Licht gebruikt
C grade – Zichtbaar gebruikt

Let dus goed op wanneer je opzoek bent naar een gereviseerde iPhone. Een A-grade kenmerkt zich door zo goed als nieuw te zijn. Gebruikssporen zijn hierbij met het blote oog bijna niet te zien. Een B-grade kenmerkt zich door licht gebruikt te zijn, je zult hierbij weinig gebruikssporen treffen. Zijn deze er wel? Dan kan het gaan om kleine krasjes in het scherm of in het toestel zelf. Een C-grade kenmerkt zich door zichtbaar gebruikt te zijn. Hierbij zijn beschadigingen, zoals een kras of een deuk, goed zichtbaar en vaak wat dieper. 

De verschillende productcondities hebben ieder een eigen prijs, wat vaak verschilt per aanbieder. Probeer daarom ook een refurbished iPhone te vergelijken op basis van de conditie waarin het toestel zich verkeert. Zo vergelijk je appels met appels en niet met peren.

Vergelijk de verschillende aanbieders

Op het internet zijn er tegenwoordig tal van webshops te vinden die de refurbished iPhones in hun assortiment hebben opgenomen. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Elke aanbieder maakt veel reclame en geeft aan de beste te zijn. Om tot een juiste keuze te komen, is het belangrijk de verschillende webshops met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen op basis van de klantbeoordelingen. In de beoordelingen wordt vaak aangegeven of een aanbieder betrouwbaar is of niet. Een aanbieder met veel positieve klantbeoordelingen en recensies is vaak betrouwbaar en levert kwaliteit af. Probeer de webshops met veel negatieve beoordelingen te vermijden. De beoordelingen van andere klanten geven vaak een goede indicatie van de webshop, omdat klanten vaak eerlijk hun ervaringen delen.

De garantievoorwaarden

Er zijn nog steeds veel mensen die de garantievoorwaarden van een bedrijf niet doorlezen. Toch is het wel een belangrijk punt. In deze voorwaarden wordt namelijk aangegeven hoelang de garantietermijn is, wanneer deze in gaat en welke onderdelen wel of niet onder de garantie vallen. Het doorlezen van de garantievoorwaarden kost maar enkele minuten, maar kan je een hoop verwarring besparen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.