Skip to content Skip to footer

Zo leg je de lat hoog voor jouw webshop

Wil je een webshop beginnen, dan weet je waarschijnlijk ook wel dat je niet de enige bent. Sterker nog, er zijn bijna ontelbaar veel webshops, klein en groot, waar consumenten terechtkunnen om inkopen te doen. Hoe zorg je ervoor dat jouw winkel opvalt in de massa? Hoe leg je voor jezelf de lat zo hoog, dat je zeker weet dat jij beter kan zijn dan de rest, en de consument alleen al om die reden jouw winkel verkiest boven die van een ander?

Neem het direct serieus

Een webshop, dat is serious business. Die doe je er niet even zomaar bij, nee, je zal er echt je volledige tijd en aandacht aan moeten geven wil je er een succes van maken. Voor ondernemers die de webshop gebruiken als een verlengde van hun fysieke winkel geldt dit ook, al vallen deze twee vaak ook goed te combineren. Pak je het slim aan, dan kun je bijvoorbeeld de promotie van beide shops tegelijk doen.

Hoe dan ook, ook als je al een fysieke winkel hebt, verwachten mensen van een webshop dat zij hier minstens de service krijgen die zij in een winkel gewend zijn. Zij wensen snel en correct geholpen te worden. Ze willen graag duidelijkheid een eerlijkheid, en voor zij een aankoop doen weten waar zij aan toe zijn.

Het is aan jou om hiervoor te zorgen. Geef duidelijk inzicht in zaken als levertijden, en houd je hieraan. Loopt een bestelling toch vertraging op? Wacht dan niet tot de klant jou mailt om te vragen waar het pakketje blijft, maar neem zelf even contact op. Zorg ervoor dat je betrouwbaar en servicegericht bent, door de klant altijd centraal te stellen en je dienstverlening hierop aan te passen.

Zorg dat de deur altijd open staat

Wat mensen het meest waarderen aan online shoppen, is dat het op ieder moment van de dag kan. Zelfs middenin de nacht kunnen er nog aankopen gedaan worden, als dat iemand het beste uitkomt. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat dit ook echt kan.

Van een webshop moeten de deuren 24 uur per dag open staan. Dat realiseer je alleen door te kiezen voor goede e-commerce hosting, bij een hostingbedrijf dat snapt dat onbereikbaar zijn geen optie is. Kies voor een partij met een goede reputatie op het gebied van service en bereikbaarheid én informeer of zij ervaring hebben met het softwarepakket dat jij gebruikt voor je shop. Kies je voor een Akeneo host, dan kan deze je ook gericht helpen bij eventuele problemen met je shop. Een stuk makkelijker dan wanneer je een hostingpartij kiest die de software die jij gebruikt nog nooit eerder heeft gezien.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.