Skip to content Skip to footer

Join: ideale influencer marketing platform

Influencer marketing is ontzettend belangrijk geworden in deze tijd. Het brengt tal van voordelen met zich mee. Met Join vind je dé geschikte influencer die unieke content creëert of een bedrijf om als influencer mee samen te werken. Het Join platform werkt eenvoudig en toont relevante informatie.

Wat doet Join?

Join is een groot platform waar je influencers kan vinden uit verschillende branches. Influencers kunnen op het platform een profiel aanmaken. Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen een aanbod sturen. Door het gebruik van keywords kan er specifiek gezocht worden naar geschikte influencers. Deze vorm van marketing wordt ook wel Influencer marketing genoemd. Je maakt gebruik van invloedrijke mensen op social media om jouw doelgroep te bereiken. 

Daarnaast heeft de rol van een intermediair, waarmee bedrijven tijd kunnen besparen. Join helpt namelijk bij het organiseren van campagnes en zorgt daarbij ook dat samenwerkingen goed verlopen.

Vind een influencer

Binnen Join kan je gemakkelijk een influencer vinden. Je moet alleen een paar stappen volgen. Je kan een match vinden door de zoekmachine te gebruiken. Filter op naam, onderwerp, locatie of keyword. Als je een influencer hebt gevonden die geschikt is, kan je gemakkelijk de content selecteren. Hierna kan je influencers uitnodigen en ze een briefing geven over jouw wensen en doelen. 

Vind een bedrijf

Bij join ontvang je relevante aanbiedingen die serieus zijn en waar je voor betaald wordt. Er zijn meer dan 500 bedrijven actief op het platform. Je kunt op het platform een profiel aanmaken waar je verteld wie je bent en wat voor content je maakt. Social media kanalen kan je koppelen aan je profiel. Join berekend automatisch de prijzen, maar als je het daar niet mee eens bent, kun je die zelf aanpassen. 

Hoe gaat een campagne in zijn werking?

Het beheren van samenwerkingen gaat als volgt. Je kan samenwerken met meerdere influencers. En je kan influencers gemakkelijk toevoegen aan een campagne die is opgezet. Het is mogelijk om geautomatiseerde planningen en notificaties toe te voegen aan campagnes. Je kan met influencers chatten op het platform. Alles kan dus in één overzichtelijke omgeving.

Voordat content gepubliceerd gaat worden, kan jij die goedkeuren binnen het platform. Het is mogelijk om feedback te sturen, zodat de content aan jouw eisen voldoet.

Lees: Online geld verdienen: wat zijn populaire methodes?

Analyseer campagnes 

Met het rapportage dashboard van Join krijg je de beste inzichten in je resultaten. Bijvoorbeeld hoe je het in vergelijking met concurrenten doet en of je campagne een succes was. Hoe was de engagement en wat zijn de kosten daarvan. Allemaal waardevolle informatie die je mee kan nemen om campagnes in de toekomst te verbeteren. De rapportages worden volledig geautomatiseerd. Jij hoeft dus geen input van data te leveren. Het is ook mogelijk om influencers met elkaar te vergelijken op basis van hun resultaten. 

 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.