Skip to content Skip to footer

Hoe kan ik iPhone of iPad terugzetten naar fabrieksinstellingen?

Wanneer je iPhone of iPad problemen heeft of traag is, is het vaak op te lossen door je smartphone of tablet te resetten naar fabrieksinstellingen. Ook voor een verkoop is het nuttig om je apparaat te resetten, zodat je persoonlijke gegevens verwijderd worden.

Voordat je reset, is het wel verstandig om een back-up te maken, zodat je de belangrijke bestanden nog terug kunt vinden.

Als je je iPhone of iPad terug gaat zetten naar de fabrieksinstellingen moet de accu minimaal 50% zijn opgeladen en aan de lader zitten.

Controleren of Zoek mijn iPhone aan staat?

Het kan zijn dat je je iPhone gaat verkopen, dan moet je eerst controleren of je Zoek mijn iPhone aan hebt staan. Als deze aanstaat en je schakelt deze niet uit, dan kan de koper de iPhone of tablet niet gebruiken.
Open Instellingen en klik bovenaan op je naam. Ga naar Zoek mijn en kijk wat er staat bij Zoek mijn iPhone. Klik hier op om hem vervolgens uit te schakelen. Als je dit doet moet je het wachtwoord van je Apple-ID invullen.

Zoek mijn iphone uitschakelen

Ga naar Instellingen

Als je de Instellingen hebt geopend ga je naar Algemeen.

Algemene instellingen iphone

Gegevens verwijderen en resetten

Je gaat nu de gegevens verwijderen en de iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen.
In het menu Algemeen scroll je helemaal naar beneden. Daar vind je de optie Stel opnieuw in. Klik hierop en kies vervolgens Wis alle inhoud en instellingen. Vervolgens kun je nog kiezen op een back-up te maken. Besluit je om geen back-up te maken ben je alle gegevens kwijt!

Reservekopie maken en iphone wissen

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.