Skip to content Skip to footer

Voor wie is de iPhone 12 Mini geschikt?

Smartphones worden tegenwoordig alleen maar groter en groter tot aan tabletformaat bijna aan toe. Apple heeft bedacht om een nieuwe iPhone uit te brengen in een kleiner formaat. Het scherm is nog altijd groter dan de iPhone SE (2e generatie), terwijl het formaat kleiner is dan de SE. De iPhone 12 Mini is 13,15 cm hoog en 6,42 cm breed. Vind je het niet prettig om met een grote telefoon te lopen, dan is de iPhone 12 Mini een goede keuze. Lees hieronder meer informatie over de Mini van Apple.

Het uiterlijk van de iPhone 12 Mini

De Mini weegt slechts 135 gram in vergelijking met de iPhone 12, die is 164 gram. Het OLED-scherm met afgeronde aluminium randen zorgt voor een gestroomlijnd gevoel. Het is te vergelijken met het ontwerp van de iPhone 5.

De smartphone ziet er kwetsbaar uit, maar niets is minder waar. Hij is extreem duurzaam en veilig. De voorkant geeft een Ceramic Shield. Dit is een speciale nanokristaltechnologie, waardoor hij vier keer beter bestand is tegen vallen. Daarnaast zou je de Mini theoretisch tot wel 30 minuten op een diepte van zes meter in het water kunnen laten vallen. De waterbestendigheidsclassificatie is IP68. Toch raden wij aan om dit niet te testen.

Visueel is de Mini verbluffend. Het heeft een Super Retina XDR display die indrukwekkende beelden van hoge kwaliteit kan geven. De iPhone 12 en iPhone 12 Pro hebben een zelfde scherm. De resolutie van de duurdere modellen is wel hoger. De Mini heeft een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. De andere modellen hebben 2532 bij 1170 pixels. Vergeleken met de iPhone 11 heeft de iPhone 12 Mini een merkbaar helderder en scherper HDR-scherm.

De camera van iPhone 12 Mini

De iPhone 12 Mini heeft exact dezelfde camera-instellingen als de gewone iPhone 12. De gewone 12 heeft als extra een groothoekcamera met een diafragma van f / 1.6 om meer licht binnen te laten in combinatie met een iets slechtere 12 megapixel ultrawide camera. In tegenstelling tot de Pro-modellen is er geen telelens en ook geen LIDAR-sensor.

Dit is de 1 bij het artikel: voor wie is de iphone 12 mini geschikt?.
Camera’s iphone 12 mini

Apple heeft dit jaar enkele verbeteringen aangebracht in de beeldverwerking met zijn A14 Bionic-processor die resulteert in meer detail in meer lichtomstandigheden (ook bekend als de Deep Fusion “Truimodus”). Het is een uitstekende camera en dat is meestal niet iets wat je kunt zeggen bij een kleine smartphone. Meestal betekent kleinere telefoon minder ruimte voor een goede camera. Dit is bij de Mini absoluut niet het geval. Video is uitstekend in het omgaan met verschillende lichtomstandigheden, de portretmodus is meestal meer dan goed genoeg voor Instagram en je kunt erop vertrouwen dat de camera de foto’s maakt die je verwacht als je op de ontspanknop tikt. En ze worden snel opgeslagen.

Opvallende functie

Een handige nieuwe functie op de telefoon is MagSafe. In het apparaat zijn magneten geplaatst, dit verbetert het draadloos opladen en maakt het mogelijk accessoires aan de achterkant van het apparaat te bevestigen. Een eenvoudige magnetische oplader met kliksysteem maakt het proces om op te laden nog eenvoudiger.

Dit is de 2 bij het artikel: voor wie is de iphone 12 mini geschikt?.
Magsafe oplader

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.