Skip to content Skip to footer

Hoe verzin je als blogger leuke onderwerpen om over te schrijven?

Als je een blog hebt, wil je natuurlijk content maken! Interessante content, met blogs die je bij voorkeur regelmatig plaatst. Toch kan het soms moeilijk zijn om leuke, passende onderwerpen te verzinnen. Hoe lukt het je om steeds weer op boeiende onderwerpen te komen om over te schrijven? Met deze tips krijg je direct zin om aan de slag te gaan!

Vertel over je tijdsbesteding als blogger

Waar mensen graag vlogs kijken om iemands leven te volgen, is het als blogger interessant om meer over het bloggen te delen! Voor jou is de wereld waar je je steeds weer mee bezighoudt misschien vanzelfsprekend, maar voor je lezers is het tof om hier meer over te weten te komen. Misschien willen lezers ook zelf wel een blog starten! Je kunt daarom vertellen over het proces wat je meemaakt. Zo zet je misschien WordPress hosting in om je blog in te richten: een handig en gebruiksvriendelijk CMS om mee aan de slag te gaan. Hoe zit het met webhosting, waarmee je je site bereikbaar maakt voor je lezers? Vertel verder over de apparatuur die je gebruikt, zoals je ideale camera om foto’s mee te maken, om bij de content te plaatsen. Je verdiept je hier al in om überhaupt te kunnen bloggen – en het is leuk om er iets over te delen online.

Gebeurtenissen in het dagelijks leven

Het klinkt misschien wat cliché, maar we geloven er absoluut in: je kunt inspiratie halen uit de dagelijkse dingen die je meemaakt. Misschien hoor je een grappig gesprekje in het openbaar vervoer, zie je iets opmerkelijks op straat of gebeurt er iets spannends in je huishouden. Er kunnen allerlei onderwerpen ten grondslag liggen aan een blogpost! Het ligt natuurlijk wel een beetje aan de insteek van jouw blog, wat er wel en niet bijpassend is. Houd in ieder geval altijd je oren en ogen open, om spontaan inspiratie op te doen om je heen.

Kijk naar andere bloggers

Het is natuurlijk niet de bedoeling om content te stelen van andere bloggers, maar je kunt zeker inspiratie opdoen. Kijk regelmatig op andere blogs, zowel binnenlandse als buitenlandse blogs, om in de gaten te houden waarover wordt geschreven. Zie je een bepaalde hype ontstaan rondom een onderwerp? Dan kun je hier meteen over meeschrijven! Dit stukje onderzoek kan je vervolgens weer veel nieuwe lezers opleveren – je kunt het zien als een strategie.

Inspiratie via social media

Kijk ook rond op social media zoals Instagram en Pinterest: hier is veel informatie en inspiratie te vinden, over allerlei thema’s. Volg bepaalde influencers en hashtags, om voorbij te zien komen wat er bij jouw blog past. Soms kun je al direct een nieuw blogonderwerp bedenken als je alleen al naar een inspirerende foto kijkt! Doe er je voordeel mee.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.