Skip to content Skip to footer

Bitcoins minen? Dit moet je weten!

Satoshi Nakamoto, een Japanse programmeur, bracht in 2009 bitcoin uit. Bitcoin is een combinatie van zowel financiën als technologie. De eerste cryptocurrency, bitcoin, is nu uitgerust met een enorm gebruikersbestand en de marktkapitalisatie nadert $ 800 miljard. Bitcoin als investeringsmiddel heeft veel mensen geholpen om geld te verdienen.

Je kunt geld verdienen door te investeren in bitcoins en hopen dat de waarde van een bitcoin gaat stijgen, check https://immediate-edge.co/nl/. Maar je kunt ook bitcoins gaan minen. Dit betekent dat je transacties op het netwerk gaat controleren en toevoegen aan de blockchain. Geld verdienen met behulp van het bitcoin-miningproces is echter niet zo eenvoudig. Er is op dit moment heel veel concurrentie.

Verschillende bitcoin-miners behalen geen winstgevende resultaten, ook al hebben ze geavanceerde hardware. Het grootste probleem is dat er gestart wordt met minen zonder enige voorkennis. Hieronder staan ​​enkele van de essentiële termen met betrekking tot bitcoin-mining die u kunnen helpen bitcoin-mining te begrijpen.

Beloning blokkeren

Blokbeloning is de enige reden waarom bitcoin-miners een aanzienlijke hoeveelheid middelen investeren in de voortgang van bitcoin-minen. Je bent bekend met het feit dat het winstpotentieel van bitcoin-mining buitengewoon hoog is. De prominente reden achter dit feit is de zogenaamde blokbeloning. Bitcoin-blokbeloning verwijst naar het aantal bitcoin-eenheden dat bitcoin-miners gebruiken na het verifiëren van een transactie.

Volgens het bewijs van werk krijgt alleen die bitcoin-miner de blokbeloning die in de allereerste plaats bitcoin-transacties verifieert. Dit zijn prominente redenen waarom de blokbeloning van bitcoin mining bestaat uit een specifieke bitcoin met de transactiekosten.

Blokbeloning van bitcoin-mining bij de instantie is 6,25 eenheden, en elke miner krijgt 10 minuten om de transacties te verifiëren. Dus het bedrag van een enkele bitcoin-eenheid nadert bijna $ 50000, u kunt de absolute marktwaarde van een enkele blokbeloning schatten.

Bitcoin halvering

Bitcoin-halvering is een van de meest cruciale aspecten van bitcoin-mining. Zoals eerder vermeld, beloont het bitcoin-algoritme de bitcoin-miner na verificatie van transacties met een blokbeloning. De blokbeloning van bitcoin-mining is echter niet permanent, omdat de blokbeloning van bitcoin-mining steeds verandert.

Elke vier jaar vindt een evenement met de naam bitcoin halving plaats, waardoor de blokbeloning van bitcoin-mining met de helft wordt verlaagd. De blokbeloning van Bitcoin bij het allereerste exemplaar van bitcoin was 50 eenheden. Na vier jaar vond de allereerste bitcoin-halvering plaats in 2012, en de blokbeloning van de bitcoin-mining was 25 BTC met de transactiekosten. Dus, blokbeloning halvering heeft tot nu toe drie keer plaatsgevonden, en de volgende blokbeloning halvering zal de blokbeloning met 3,25 bitcoin-eenheden verlagen.

Bitcoin-mijnpool

De Bitcoin-miningpool is een zegen voor budget-miners. Omdat er echter enorme concurrentie is in de bitcoin-miningindustrie, is het minen van bitcoin-eenheden als solo-miner een grote uitdaging. Zelfs als je robuuste bitcoin-mining hardware hebt, is het nog steeds een uitdaging. Aan de andere kant kan de bitcoin-miningpool je een minder blokbeloning opleveren dan bitcoin. De kans op het krijgen van een blokbeloning is echter veel groter in een bitcoin-miningpool.

De Bitcoin-miningpool is een groep individuele of bitcoin-miners die hun computerbronnen via een enkel netwerk bijdragen. Deze miners concurreren gezamenlijk met andere miners die over de hele wereld aanwezig zijn en integreren een enorme hash-snelheid. Een dergelijke progressie vergroot de kans op het krijgen van een blokbeloning in een bitcoin-mijnbouwonderneming. Zo verdeelt de bitcoin-miningpool blokbeloningen onder bitcoin-miners op basis van hash-snelheid.

Toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen

Iedereen is bekend met het feit dat bitcoin-mining een geautomatiseerd proces is. Bitcoin-mining is echter niet winstgevend met basiscomputers als solo-miner. Daarom gebruiken de meeste bitcoin-miners en -pools deze gespecialiseerde bitcoin-mininghardware.

ASIC is de uiterst robuuste hardware voor bitcoin-mijnbouw, omdat het een hoge hash-snelheid kan produceren. Miners gebruiken echter ook grafische verwerkingseenheden om bitcoin te minen. Maar de efficiëntie van gespecialiseerde hardware voor bitcoin mining is veel meer.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.