Skip to content Skip to footer

Hoe kun je je bedrijf optimaliseren met Bitcoin 

Bitcoin was de eerste gedecentraliseerde virtuele munt ter wereld. Dit elektronische geld heeft geen administratief systeem of centrale bank om het te reguleren. Als gevolg hiervan voeren mensen transacties uit zonder dat een entiteit daar toezicht op houdt. Satoshi Nakamotowilde dat Bitcoin los zou staan van gecentraliseerde instellingen en autoriteiten. Satoshi Nakamoto is het pseudoniem van een onbekend persoon of een groep die Bitcoin ontwierp en de eerste blockchain database oprichtte.

Een netwerk van nodes of computers houdt een overzicht bij van Bitcoin-transacties. Deze computers gebruiken dezelfde software terwijl ze een reeks protocollen volgen. Deze technologie wordt de blockchain genoemd en creëert een openbaar register met details van alle Bitcoin-transacties. De decentralisatie en transparantie van Bitcoin zijn enkele van de redenen voor de populariteit van de munt. En dat is ook waarom veel ondernemers op zoek zijn naar manieren om hun bedrijf te optimaliseren met Bitcoin.

Platforms zoals bitcoin revolution krijgen steeds meer klanten nu bedrijven en particulieren op zoek zijn naar manieren om deze virtuele valuta te kopen en te gebruiken. Maar hoe kan je je onderneming optimaliseren met Bitcoin? In onderstaande gids lees je hoe je met deze cryptomunt optimale prestaties van je bedrijf bereikt.

Bitcoin gebruiken om barrières te doorbreken

Sommige ondernemingen breiden niet uit omdat ze niet over een middel beschikken om betalingen van internationale klanten en cliënten te ontvangen. Gelukkig stelt Bitcoin iedereen of elk bedrijf in staat om betalingen te accepteren vanuit elk deel van de wereld. En de Bitcoin-algoritmen vergemakkelijken de afwikkeling van financiële transacties in real time. In wezen kan je onderneming in real time betalingen ontvangen van klanten of cliënten van over de hele wereld. En hiermee kan je de gebieden waarin je bedrijf opereert uitbreiden en tegelijkertijd je inkomsten maximaliseren.  

Van oudsher gebruiken de meeste mensen creditcards om internationale transacties te verrichten. Creditcardbetalingen kosten echter meer dan cryptomunten. Daarom gebruiken de meeste zakenmensen liever Bitcoin dan creditcards voor internationale betalingen.

Gebruik Bitcoin om je merk een boost te geven

Je kunt een digitale merkversie van je bedrijf maken om de aandacht op je bedrijf te vestigen. Deze optie verschilt van zoiets als het drukken van papiergeld – iets wat illegaal is in een gecentraliseerd monetair systeem.

In het ideale geval kun je je klanten vertellen dat je Bitcoin accepteert en hen vragen dit bericht te delen met hun vrienden, familie en kennissen. Je kunt zelfs promoties rond deze cryptomunt ontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld speciale aanbiedingen bieden voor mensen die met Bitcoin betalen. Op die manier kunnen vaste klanten én nieuwe consumenten je bedrijf associeren met Bitcoin.

Handelen in Bitcoin

De handel in Bitcoin kan voor je bedrijf een goede bron van inkomsten zijn. Met deze optie koop je Bitcoin tegen een lage prijs en verkoopt je deze zodra de waarde stijgt. In wezen kan je bedrijf profiteren van het prijsverschil of juist Bitcoin kopen en aanhouden als een langetermijninvestering. Hoe dan ook vereist elke aanpak zorgvuldig en uitgebreid onderzoek. Neem daarom ook je tijd om de meest effectieve crypt trading- of investeringsstrategie te leren kennen. Op die manier kan je voorkomen dat je geld verliest bij het handelen of beleggen in Bitcoin.

Bitcoin gebruiken om fraude tegen te gaan

Mogelijk presteert je bedrijf niet optimaal als gevolg van fraude. Het komt erop neer dat criminelen je zuurverdiende inkomsten kunnen stelen door gebruik te maken van de mazen in de traditionele betaalmethoden, zoals chargeback voor creditcards. Bitcoin is echter een veiligere, fraudebestendige betaalmethode.

Met Bitcoin kan een klant een transactie niet terugdraaien nadat hij de betaling heeft verstuurd. Je bedrijf hoeft dus geen geld te verliezen door terugboekingen wanneer je deze betaalmethode gebruikt. Bovendien kan je de Bitcointransactiegeschiedenis bekijken op de blockchain. En dit komt de transparantie ten goede, wat niet het geval is bij traditionele betaalmethoden.

Conclusie

Bitcoin is het wereldwijde financiële systeem aan het veranderen. Bovendien vertegenwoordigt deze digitale munt een innovatie waarvan bedrijven kunnen profiteren om hun prestaties te verbeteren. Tegenwoordig kunnen bedrijven Bitcoin gebruiken om fraude tegen te gaan, inkomsten te genereren, hun merken te versterken en hun bereik uit te breiden. Zo kan een bedrijf zijn prestaties optimaliseren door gebruik te maken van Bitcoin. Neem echter altijd de tijd om te begrijpen hoe Bitcoin werkt voordat je het als betaalmiddel accepteert in je bedrijf.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.