Skip to content Skip to footer

Help! Heb ik een gaming PC nodig?

Je speelt wel eens een spel op je computer maar hebt je nog nooit enorm verdiept in een game desktop. Je hebt nu een aantal spellen waarbij je merkt dat je eigen PC het niet trekt, je computer loopt bijvoorbeeld vast, het beeld hapert en stottert of je kan sommige spellen wellicht helemaal niet laden. In dit geval heb je absoluut een gaming PC nodig. Het is wel verstandig om eerst even wat informatie te winnen over de gaming PC.

In deze blog leggen we je precies uit wat het verschil is tussen een gewone computer en een gaming computer, welke verschillende soorten gaming computers er zijn en waar je in het kort op moet letten bij de aanschaf van een gaming PC. 

Wat is het verschil tussen een gaming PC en een normale PC? 

Het grootste verschil tussen de twee soorten computers zijn de specificaties van de computers. Een game PC is speciaal ontworpen voor het spelen van (grote) games en heeft daardoor andere specificaties dan de gewone PC. Deze specificaties bepalen bijvoorbeeld hoe snel je kunt spelen, hoe goed het beeld is en of het geluid tijdens het gamen ook goed meewerkt. Je kan je dus voorstellen dat wanneer je meer wil gaan gamen in de toekomst, je er verstandig aan doet om eens te kijken naar bijvoorbeeld een Toxic Game Desktop.

Belangrijke specificaties van een gamecomputer

De game PC bevat een veel betere grafische resolutie waardoor de spellen voor het oog veel beter uitkomen. Hoe beter de videokaart in de game PC is hoe meer frames er per seconde verwerkt kunnen worden en hoe sneller je computer reageert tijdens het gamen. Ook heeft een gaming PC een krachtige processor en is het RAM-geheugen van de PC een stuk groter (8 GB tot 32 GB). De gaming PC verbruikt tijdens het gamen veel stroom en moet daarom ook uitgerust zijn met goed koelsysteem.

De keuze maken 

Speel je veel games op je computer en is jouw computer op dit moment een struikelpunt voor je? Dan maak je een goede keuze om over te stappen op een game PC. Door de specificaties en de hoge kwaliteit van de componenten die gebruikt worden in de computers hangt er wel een hoog prijskaartje aan de game PC’s. Als je ons mag geloven is dit prijskaartje het absoluut wel waard als je van plan bent veel te gamen en jezelf hierin te ontwikkelen. Er is niks vervelender dan gamen met een PC die je in de weg zit terwijl je ook kan genieten van het spel met een een PC die je daarbij goed ondersteund. 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.