Skip to content Skip to footer

Hardlopen met Runkeeper en hartslagband

Als je veel hardloopt wil je snelheid, route, afstand en als het even kan waar je hebt gelopen bijhouden. Daarnaast zou het mooi zijn als je kunt trainen door het monitoren van je hartslag. Dan moet je nog je favoriete muziek luisteren en als je ver weg bent en je loopt een blessure op moet je iemand kunnen bellen. Kortom dan hebben we een telefoon nodig, een mp3 speler, een hartslaghorloge en gps, of?

Wij installeren Runkeeper op een Android telefoon samen met een hartslagmeter van Polar. Oftewel we hebben van onze telefoon een alles in een apparaat gemaakt voor de hardloper.

Eigenlijk is Runkeeper een super simpele app. Als je de app start krijg je onderstaand scherm te zien. Op dit scherm kies je wat voor sport je gaat beoefenen: hardlopen, fietsen, skaten etc. Vervolgens selecteer je het soort workout. Je kunt kiezen uit: een race, hardlopen leren, fit worden of gewicht verliezen. Onder Add route kun je een route aangeven die je gaat volgen. Als laatste geef je aan welke muziek je wilt horen tijdens je inspanning en of het geheim moet blijven voor je Runkeeper vrienden.

Runkeeper met hartslagband

Op moment dat je Ga hardlopen klikt begint Runkeeper je route bij te houden, gemiddelde snelheid, gemiddelde hartslag, verbrande calorieën. Snelheid wordt bepaald op basis van gps, dus dat is heel nauwkeurig. Tijdens je oefening kun je er voor kiezen om op de hoogte gehouden worden door een stem, die bijvoorbeeld elke 5 minuten de gelopen afstand, gemiddelde snelheid en hartslag aangeeft.Wat je wilt horen geef je aan in de instellingen.

Ben je klaar met je hardlooptraining dan stop je Runkeeper en laat je je gegevens uploaden naar Runkeeper. De mogelijkheid bestaat om je inspanning te delen met je vrienden op Facebook en Twitter. Log je nu in op Runkeeper dan zijn alle details van je hardloopactiviteit beschikbaar en te bekijken, inclusief je hartslag gedurende het lopen. Het meteen uploaden van je activiteit naar de site van Runkeeper is een groot voordeel. Met een Garmin horloge met gps moet je eerst je horloge koppelen aan je pc en dan de gegevens exporteren.

Lees eerst de instructies van de Polar hartslagband! Om de band goed te verbinden met je Android telefoon,. Om hem goed te laten werken moet je eerst de sensoren op de band nat maken.

De combinatie Runkeeper en Polar wearlink+ transmitter with bluetooth bevalt ons goed, omdat je met je smartphone alles bij de hand hebt in een apparaat. Overigens bestaat er ook een Pro versie van Runkeeper. Deze heeft onder andere een meekijkfunctie voor de thuisblijvers.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.