Handige tools om te beleggen

Steeds meer mensen proberen wat extra’s te verdienen door te beleggen. De interesse in de beurs is alleen maar groter geworden sinds de spaarrente bij banken bijna op 0 % staat. Je spaargeld beleggen is daardoor de enige manier om er nog iets mee te verdienen. Voor particuliere beleggers is het soms erg lastig om te bepalen wat goede bestemmingen zijn voor hun geld. Er zijn tegenwoordig veel online brokers, zoals DeGiro en Binckbank. Terwijl professionele beleggers over complexe systemen met uitgebreide informatie en voorspellingen beschikken. In de afgelopen jaren is de ongelijkheid tussen professionals en particuliere gelukkig afgenomen. Want dankzij enkele handige tools kun je op de hoogte blijven van het belangrijkste beleggingsnieuws.

Actuele informatie is nodig

De koersen op de beurs gaan dagelijks op en neer. Degene die over de meest actuele en correcte informatie beschikt, heeft een voordeel. Kranten nakijken wat de koersen zijn heeft daarom allang geen zin meer. Tegenwoordig krijgen handelaren de huidige stand op de beurs live doorgespeeld. Dat doen ze via computers, smartphones en zelfs smart watches. Het gaat verder dan de koersen op de beurs alleen. Want de stand op de beurs is al een reactie op iets dat al gebeurd is. Om echt effectief te beleggen zul je over actuele informatie van grote bedrijven moeten beschikken. Welke deals zijn er gemaakt en wat voor effect heeft dat op de waarde van aandelen? Is er in de afgelopen uren meer bekend over potentiële fusies en overnames? Dat is de relevante marktinformatie die je nodig hebt om op een winstgevende manier te kunnen beleggen.

BeursGorilla heeft actueel nieuws

Een beleggersapplicatie voor je smartphone

Snel op de aandeelkoersen inspelen is een belangrijke eigenschap van een succesvolle belegger. Je zult dus altijd op de hoogte moeten blijven van de laatste ontwikkelingen. Op je telefoon kun je veel informatie binnenkrijgen als je over een beleggingsapplicatie beschikt. Enkele daarvan geven je een klein overzicht met de belangrijkste ontwikkelingen. Anderen zijn een compleet programma die bijna net zo complex en uitgebreid zijn als de versie voor pc’s. Met de smartphone applicaties van IEX app en Bloomberg Business haal je een applicatie van de laatste categorie in huis. In beide apps kun je een eigen lijst van aandelen bijhouden, realtime koersen volgen en het belangrijkste nieuws.

Het voordeel van de IEX app is dat deze in het Nederlands is.

De beste screener voor aandelen en koersen

Met een goede screener kun je aangeven waar je naar op zoek bent. Je geeft bijvoorbeeld een type bedrijf aan, de grootte, de sector en de prijs per aandeel. Vervolgens geeft de screener je een overzicht van geschikte investeringen op basis van de criteria die je hebt doorgegeven. Bij een heel aantal platforms zit een screener inbegrepen. Toch is Finviz waarschijnlijk de beste optie. Het is namelijk volledig gratis en geeft de gebruiker veel mogelijkheden. Je kunt heel precies aangeven in wat voor bedrijven je wilt investeren. Vervolgens krijg je uiterst heldere analyses en grafieken te zien.

Je kunt uitgebreid selecteren met de screener van finviz.

Een uitstekende tool om de koersen in de gaten te houden

Als belegger kun je uiteraard niet om de koersen heen. Maar om slim op bewegingen op de beurs in te spelen heb je voorspellingen nodig. Hiermee kun je de concurrentie voorblijven. TradingView is de meest complete tool om dit te doen. Het programma maakt gebruik van erg veel data uit het verleden. Door veel factoren in kaart te brengen kunnen patronen in de markt herkend worden. Deze leiden vervolgens tot heldere en accurate voorspellingen. StockCharts.com is een goed alternatief voor beginners. Er is namelijk een specifiek segment dat toegewijd is aan het leren beleggen en het herkennen van patronen op de beurs.

A;s je geen verstand hebt van aandelen ziet de tool van Tradingview er behoorlijk ingewikkeld uit.

Direct advies van deze slimme applicaties

De bovenstaande applicaties geven je een goed overzicht. Daaruit kun je zelf opmaken wat slimme investeringen zijn. Je kunt al dit werk ook voor je laten doen en meteen tips doorgespeeld krijgen. Hierdoor ben je wel meer afhankelijk van een het bedrijf. Zij doen erg voor onderzoek binnen bedrijven om tot heldere adviezen te komen. Fidelity is een voorbeeld van een beursmakelaar dat erg veel informatie inwint over bedrijven en trends. Als je liever zo veel mogelijk aan anderen overlaat, dan is dit het platform voor jou.

Laatste tips

Hard reset Samsung? Zo doe je dat!

Een hard reset voor je Samsung uitvoeren kan in enkele gevallen uitkomst bieden voor problemen. Het is bijvoorbeeld handig wanneer je smartphone...

Laptop voor school nodig? Hier moet je op letten!

Tijdens je studie en op school kun je niet meer zonder laptop. Aan het begin van elk studiejaar vliegen laptops dan ook...

Online een cv maken volg deze simpele stappen

Je bent op zoek naar een baan of bent aan het rondkijken naar een andere functie. Bij vrijwel iedere sollicitatie moet je...

Duplicate content: de sluipmoordenaar op je website

Je hebt grote hoeveelheden content op je website, maar de ranking op Google is belachelijk laag. Hoe kan dat? Er staat toch...

Computer opschonen – doorloop deze simpele stappen

Er komt een moment dat het nodig is op je computer op te schonen, want hij is traag. Hier heeft bijna iedere...

Ook interessant

Plaats een reactie

Please enter your comment!
Please enter your name here