Skip to content Skip to footer

De beste VPN’s voor Windows

Uit onderzoek van VPNGids.nl blijkt dat steeds meer Nederlanders regelmatig gebruik maken van een VPN-verbinding en dat is niet gek. Zaken als veiligheid en privacy zijn nog nooit zo belangrijk geweest wanneer het om het internetgebruik gaat. Hackers vinden steeds meer manieren om persoonlijke gegevens te onttrekken en op deze manier toegang te krijgen tot belangrijke informatie zoals e-mails, socialmediaaccounts of zelfs bankgegevens. Daarnaast volgen ook steeds meer organisaties het internetverkeer van gebruikers om hier gepersonaliseerde advertenties op af te kunnen stemmen. Een VPN (Virtueel Particulier Netwerk) wordt ingezet om deze inbreuk op privacy te voorkomen.

VPN-verbindingen voor Windows gebruikers

Veel Windows-gebruikers hebben dan ook al de keuze gemaakt om een VPN-verbinding in te zetten om hun internetverkeer te beveiligen en versleutelen. Maar wat zijn nu de meest geschikte VPN’s voor Windows? Op basis van de gebruiksvriendelijkheid, mogelijkheden, snelheid en veiligheid hebben we een selectie gemaakt van de beste VPN’s met software speciaal voor Windows. We hebben ze natuurlijk ook meteen even voor je op een rijtje gezet.

Hoe kies je de juiste VPN voor Windows?

De VPN-aanbieders in deze top drie hebben ieder zo hun eigen sterke en minder sterke punten. Kijk voordat je een keuze maakt dan ook even goed welke facetten je het meest belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld een hoge mate van veiligheid en privacy om op specifieke netwerken in te kunnen loggen, of wil je juist een snelle verbinding, zodat je dagelijks zonder storingen kunt streamen? Kijk ook meteen even naar de serverlocaties die je in de toekomst zou willen gebruiken. Internetverkeer kan geblokkeerd worden op basis van geoblocking. Wil je bijvoorbeeld series van de USA Netflix kunnen kijken: dan is een server in de USA mooi meegenomen. Kijk goed naar wat je belangrijk vindt en kies op basis hiervan de VPN die het beste bij je past.

ExpressVPN

ExpressVPN heeft ongelooflijk gebruiksvriendelijke Windows software. Waar sommige VPN-aanbieders wat ingewikkelde installatie- en gebruiksprocedures kennen, is ExpressVPN door iedereen te gebruiken. ExpressVPN heeft een geweldig goede klantenservice, plug-ins voor verschillende browsers en is de ideale VPN-verbinding om anoniem te kunnen surfen, downloaden en streamen (denk bijvoorbeeld aan Netflix). Daarnaast biedt ExpressVPN je servers aan in 94 verschillende landen en kun je dus altijd een toffe film of serie op Netflix vinden!

Je kunt ExpressVPN 30 dagen proberen, en betaalt minder dan € 10 per maand waarmee je 5 verschillende apparaten tegelijk kan beveiligen.

Hieronder een instructie hoe je ExpressVPN voor Windows kunt installeren op je computer.

NordVPN

Op de tweede plaats hebben we NordVPN; een goede en vooral goedkope VPN-aanbieder. Het is de meest veilige VPN-aanbieder en heeft goede snelheden. Hoewel NordVPN niet zo snel is als ExpressVPN, is de prijs-kwaliteitverhouding helemaal in orde. Anoniem surfen, downloaden en streamen met geweldige beveiliging. Wat wil je nog meer?

Ook NordVPN is 30 dagen te proberen onder de geld-terug-garantie en een abonnement kost je maar een paar euro per maand.

Nordvpn

CyberGhost

En op nummer drie staat CyberGhost; misschien wel de meest gebruiksvriendelijke VPN van dit moment. Waar CyberGhost eerder gratis te gebruiken was, zijn er flinke stappen gezet om de kwaliteit, veiligheid en snelheden te verbeteren. Daarmee is het wel een betaalde dienst geworden; het gratis pakket is verdwenen. De installatieprocedure is snel (en simpel) en het duidelijke dashboard maakt dat je precies weet waar je moet zijn; ook wanneer je helemaal geen ervaring hebt met VPN’s.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.