Skip to content Skip to footer

Google Play films kijken op je (smart)TV en Playstation

In de Google Play Store kun je allerlei leuke dingen downloaden: van apps tot muziek, van boeken tot films. De films vind je in de Google Play Store onder ‘films’. Hier staat een uitgebreid aanbod van allerlei soorten genres met vaak redelijk recent verschenen films. Daarmee is Google Play Films een virtuele videotheek: je kunt namelijk films huren óf kopen. Wanneer je een film huurt, verdwijnt deze na 24 uur uit je bibliotheek. Maar hoe speel je deze films eigenlijk af?

Wees gerust, je hoeft niet die ene film van 3 uur op het kleine schermpje van je smartphone te kijken. Als je een smart tv hebt, kun je namelijk gewoon bij je Google bibliotheek. Ook voor degenen die geen smart tv hebben, zijn er oplossingen. Bijvoorbeeld de film afspelen via een ander medium of apparaat, zoals je Playstation.

Kijken op je TV

Als je de film op je tv wil kijken, moet je hiervoor eerst de Google Play Films app downloaden. Vaak gaat dit via de app afdeling op je TV. Hoe dit in zijn werk gaat, kan natuurlijk per tv en model verschillen. Daarom heeft Google zelf een handig overzicht gemaakt hoe je de app kunt downloaden. Dit overzicht vind je hier. Als je de app eenmaal gedownload hebt, hoef je alleen maar in te loggen met je Google account. Dit is hetzelfde account als dat je gebruikt om apps te downloaden of voor je Gmail. Je vindt je gekochte of gehuurde film vervolgens in je bibliotheek. Een tip is om de film aan te schaffen op je smartphone en hem vervolgens af te spelen op je Tv. Op je Tv kun je natuurlijk ook speuren naar een leuke film, maar dit is vaak niet ten voordele van het gebruiksgemak. Dus scrol lekker op je smartphone en zak vervolgens onderuit en geniet van je film.

Lees: Streamen naar je tv met smartphone

Google Play films kijken via Playstation

Helaas is er voor de Playstation 4 geen app beschikbaar waarmee je de Google Play films kunt afspelen. Maar dat betekent niet dat het niet mogelijk is om Google Play films te kijken via Playstation. Dus niet getreurd! Er is een omweggetje. Als je namelijk de Youtube app op je Playstation installeert, kun je ook via deze app je aangeschafte film bekijken. Youtube is ook een onderdeel van Google. Open hiervoor de Youtube app op je Playstation en selecteer vervolgens in het linker menu het bestandsmapje. Dit is je bibliotheek. Hier vind je je geschiedenis terug, maar ook je aankopen. Je Google Play Film zal onder ‘aankopen’ te vinden zijn.

Hieronder een selectie van Top films.

Video's kijken op google play films

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.