Skip to content Skip to footer

Gratis legale muziek downloaden via deze websites

Als je niet wil betalen voor het downloaden van muziek of streamingdiensten, dan zijn er verschillende websites waarop je gratis legale muziek kan downloaden. Wij hebben een aantal diensten op een rijtje gezet. 

Er zijn verschillende manieren om muziek via het internet te downloaden, maar niet elke manier is legaal. De websites hebben namelijk niet de rechten of licenties om nummers aan te bieden. Hou jij je liever aan de regels? Maak je dan geen zorgen, want er zijn genoeg legale mogelijkheden. 

Soundcloud

Soundcloud is een gratis muziekplatform dat gebruikt wordt door muzikanten om hun muziek te plaatsen. Soundcloud biedt meer dan 150 miljoen nummers aan. Van officiële nummers tot andere creaties. Op het platform kun je naast het streamen ook muziek downloaden.

Je kunt op Soundcloud veel nieuwe muziek en artiesten vinden. Het is niet verplicht om een account te hebben om naar muziek te luisteren. Als je muziek wil downloaden moet je overigens wel een profiel aanmaken. Je kunt dan optimaal gebruik maken van de site of app van Soundcloud. 

Gratis muziek met soundcloud

Hou wel rekening mee dat niet alle nummers gedownload kunnen worden. Als je geen knop voor downloaden ziet staan, is het niet mogelijk. De gebruiker die de muziek heeft geüpload, heeft de functie dan uitgezet. Bovendien kunnen alleen individuele nummers gedownload worden en gehele afspeellijsten niet.

Free Music Archive

Free Music Archive biedt een uitgebreide verzameling muziek aan die je gratis kunt downloaden. FMA biedt bijna 90.000 gratis nummers aan, zonder licentie, onder Creative Commons-licentie of andere soorten licenties. De meeste muziek die je hier vindt, is van onafhankelijke en minder bekende artiesten, maar er komen ook een aantal grote namen langs.

Gratis muziek met free music achive

De geluidskwaliteit van de muziek is vrij hoog, tot 320 Kbps. FMA is een goede site met een groot aanbod van muziek die je bijvoorbeeld onder video’s kan gebruiken. Let hierbij wel op de licentievoorwaarden. Op de pagina waar het nummer staat is informatie over het licentietype te vinden. Om muziek te downloaden via FMA heb je geen account nodig. Je hoeft alleen maar op het omlaag wijzende pijltje te klikken naast het nummer. 

Lees: Muziek mixen – zelf DJ spelen

NoiseTrade

Alle muziek op NoiseTrade is gratis te downloaden. Het enige wat je moet doen is registreren met je e-mailadres en je postcode opgeven. Muziek downloaden gaat makkelijk via NoiseTrade. Klik op de knop Muziek downloaden op de hoofdpagina van het album. Albums worden als ZIP-bestanden gedownload. In het bestand zitten er dan MP3-bestanden. Je kunt alleen albums downloaden dus geen individuele tracks.

Gratis muziek met noisetrade

NoiseTrade is een platform voor artiesten om in contact te komen met fans. De meeste artiesten op NoiseTrade zijn onafhankelijk en minder bekend. Artiesten met een groot label zetten meestal geen volledige albums op de site, alleen EP’s. 

Amazon

Amazon is één van de grootste en bekendste internetbedrijven van de wereld en biedt ook muziek aan. Naast muziek waar je wél voor moet betalen, is het ook mogelijk om gratis muziek te downloaden. De gratis nummers zijn niet meteen te zien op de hoofdpagina van Amazon Music, maar is gemakkelijk te vinden met behulp van de filteropties. 

Amazon heeft ook gratis muziek

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.