Skip to content Skip to footer

De beste gratis e-maildiensten

Bepalen welke e-maildienst voor jou het beste is, kan nog best lastig zijn. De functies variëren per service en iedere aanbieder heeft zo zijn voor- en nadelen. In deze blog maken we een vergelijking tussen de bekendste aanbieders, zodat je zelf de keuze kunt maken welke e-mailservice het beste bij jou past. Het goede nieuws daarbij is: ze zijn allemaal gratis.

Gmail

In het algemeen is dit een zeer goede e-mailservice die zeker aan te bevelen is. Gmail is erg overzichtelijk en gemakkelijk in het gebruik. Er zijn veel verschillende manieren om de mail te bekijken. Je kunt daarbij zelf labels maken, zoals: ‘werk’, ‘familie’ en ‘privé’, om de e-mailberichten te rubriceren. Gmail heeft een uitstekend spamfilter. Een nadeel van Gmail is dat het advertenties afstemt op de mailinhoud.

Outlook

Voor veel mensen staat Outlook gelijk aan Gmail: een prima e-maildienst die zeker aan te bevelen is. Zoals bij de meeste e-maildiensten worden mappen gebruikt om berichten te ordenen en je kunt er op een eenvoudige manier mappen bij maken. Als je je er een beetje in verdiept, ontdek je dat Outlook veel slimmigheidjes heeft, waardoor je heel veel uit deze e-maildienst kunt halen.

Lees: nieuw e-mailadres aanmaken

Yahoo Mail

Yahoo Mail heeft een moderne uitstraling en kent veel handige functies. Je hebt maar liefst een terabyte aan opslagruimte. De webversie is verdeeld in de mappen: Inbox, Verzonden, Spam en Prullenbak. Een hele mooie optie: als je Yahoo Mail op iOS installeert, kun je een e-mail tot drie seconden na verzending nog annuleren.

Zoho

Je kunt Zoho voor jezelf gebruiken, maar deze e-mailservice is vooral geschikt voor groepen en bedrijven. Door andere leden van je groep te ’taggen’, kunnen ze reageren op de oorspronkelijke mail zonder dat ze afzonderlijk antwoord hoeven te sturen. Je hebt ook de mogelijkheid om een hele map te delen met iemand anders (bijvoorbeeld een collega). Zoho heeft een gratis en een betaalde versie. De betaalde versie heeft een grotere opslagcapaciteit.

Zoho heeft een duidelijke en overzichtelijke interface:

Gratis zoho mail

iCloud

Als je een Apple- apparaat hebt, zoals een iPhone of iPad, dan heb je automatisch een iCloud- account en is e-mail een onderdeel van deze service. iCloud is een eenvoudige e-mailservice en is prima voor de niet veeleisende gebruiker, maar minder handig als je dagelijks veel e-mails te verwerken hebt. Het beste kun je de mobiele versie gebruiken, want de webversie heeft minder functies.

Tutanota

Het wordt steeds moeilijker om online je privacy te beschermen. Er is op dit moment een aantal beveiligde e-maildiensten, waarvan een aantal bedrijven gratis accounts aanbieden en Tutanota is een van hen. Dit Duitse bedrijf biedt gratis 1 gigabyte aan e-mailopslag, waarbij alle e-mails gecodeerd verzonden en ontvangen worden. Tutanota is vrij van advertenties en is eenvoudig van opzet, maar perfect bruikbaar.

GMX Mail

Een voordeel van GMX Mail is dat het e- mail op kan halen van andere accounts, waaronder Outlook, Gmail en algemene POP3-accounts. Dit betekent dat het vrij eenvoudig is om over te stappen van je huidige e-mailservice. GMX Mail heeft een goede interface en je kunt snel e-mails en berichten bekijken die in aparte tabbladen kunnen worden geopend.

AOL Mail

Twintig jaar geleden was AOL Mail een van de grootste e-maildiensten ter wereld. Met de opkomst van breedbandinternet verdween deze service wat naar de achtergrond, maar hij is er nog steeds. Qua functies is AOL Mail vergelijkbaar met iCloud: alle basisfuncties zijn aanwezig, zoals: spam instellingen, een vakantiemelding en filters. Nadeel is dat je geen e-mail van andere accounts op kunt halen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.