Skip to content Skip to footer

8 beste TO DO apps

To do- lijstjes zijn bijna niet meer weg te denken uit ons (hectische) leven. Wist je dat hier ook handige apps voor zijn? Eén van de bekendste en meest populaire apps op dit gebied is Wunderlist. Deze app is inmiddels ter ziele en daarom presenteren wij acht alternatieven:

To – Do

Na het stoppen van Wunderlist, heeft Microsoft To- Do gepresenteerd als opvolger. To- Do is een takenplanner, waarin je taken kunt maken met herinneringen en einddata. Nieuw in deze app is de functie dat je ’s ochtends suggesties krijgt wat je die dag kunt gaan doen. To-Do is zowel voor Android als IOS beschikbaar en is gratis.

Any.Do

De app Any.Do is gebruiksvriendelijk en daarbij mooi qua vormgeving met lichte, zwart-witte kleuren. De indeling bestaat uit: vandaag, morgen, deze week of later. Daarnaast zijn er extra opties in de map “folder”. Hier vind je bijvoorbeeld de optie “bellen”. Het is ook mogelijk om taken in te spreken, al heeft de app nog wel wat moeite met de Nederlandse taal. Any.do is er voor Android en IOS en is gratis.

Remember the Milk

Remember the Milk werkt met een takenlijst waarin je aan kunt geven hoe lang de taak duurt en wanneer deze eindigt. Extra opties zijn: de locatie en notities toevoegen en de taak delen met contactpersonen. Remember the Milk is ook offline te gebruiken en tevens kun je de app koppelen aan je e-mailaccount, Twitter of Google Chrome. Remember the Milk heeft zowel een gratis als een betaalde versie.

Todoist

De app Todoist staat bekend als een takenmanager. Todoist werkt aan de hand van zogenaamde projecten. In ieder project kun je aangeven wat de taak is, wanneer de taak uitgevoerd moet worden en of je een herinnering wilt. Het is mogelijk om het project te delen met je contactpersonen en binnen dit project taken toe te wijzen. Zo kun je samenwerken in hetzelfde project. Todoist heeft een basic versie (gratis) en een premium versie (tegen betaling).

Een duidelijk overzicht wat je de komende week moet doen:

Weekoverzicht in todoist app

Trello

Deze app is net als Todoist op de markt gekomen als project- of takenmanager, maar blijkt in de praktijk ook zeer geschikt als to do- app. Het idee achter Trello is dat het als een soort van prikbord werkt. Aan dit prikbord kun je naar eigen inzicht aparte borden toevoegen, bijvoorbeeld: “to do”, “bellen” of “mee bezig”. Daarbij heb je de mogelijkheid om teamgenoten toe te voegen en hen een afzonderlijke taak toe te delen.

Toodledo

Deze to do- app heeft een strakke vormgeving en is zeer overzichtelijk. Het grote pluspunt is dan ook dat je als gebruiker alleen in beeld krijgt wat je zelf wenst. De taken voer je eenvoudig in via een tekstveld, of een geavanceerd invoerscherm. Evenals bij andere to do- apps kun je de lengte, begin- en eindtijd, herhaling en prioriteit invoeren. Toodledo heeft een gratis versie en twee betaalde versies.

Tick Tick

Tick Tick is een overzichtelijke en leuk ontworpen to do- app. De app werkt aan de hand van een kalender waar de taken in komen te staan. Ook bij Tick Tick kun je deze taken vervolgens instellen op lengte, prioriteit enzovoort. Het mooie aan Tick Tick is dat je de taken kunt delen met contactpersonen en deze vervolgens weer taken toe kunt wijzen.

2Do

2Do is een eenvoudige, maar zeer gebruiksvriendelijke to do- app. In 2Do voer je eerst de taken in en vervolgens kun je hier notities en herinneringen aan toevoegen. 2Do biedt ook de mogelijkheid om afbeeldingen en audio toe te voegen. Wat je met 2Do niet kan, is de taken delen met contactpersonen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.