Skip to content Skip to footer

Alternatieven voor Microsoft Word

Iedereen kent Microsoft Word. Hierin kan je brieven schrijven, werkstukken maken of rapporten schrijven etc. In organisaties wordt eigenlijk altijd gebruik gemaakt van het zogenaamde Microsoft Office pakket waar Word onder valt. Op moment van schrijven kost dit pakket voor de thuisgebruiker 139 euro en voor de zakelijke gebruiker moet een organisatie al gauw 296 euro. Wij gaan een lijst samenstellen met gratis alternatieven voor Microsoft Word.

Google Documenten

Ook wel Google Docs genoemd is een onderdeel van een reeks services van Google Apps. Met Google Documenten kan je net zoals Word tekstverwerken, brieven schrijven etc. Het voordeel van deze service is dat het online kan, dus je kan makkelijk overal aan je document werken, hierdoor is het heel makkelijk om samen tegelijk aan een bestand te werken. Het is mogelijk om Word bestanden en OpenOffice bestanden te converteren naar het Google Doc formaat.Je kan makkelijk documenten opmaken en spelling controleren en eenvoudig de revisiegeschiedenis van je documenten bekijken en teruggaan naar een willekeurige versie.

OpenOffice Writer

Een ander veel gebruikt alternatief voor Word is OpenOffice Writer. Dit is een onderdeel van het open source project OpenOffice, wat o.a. bestaat uit Writer, Calc, Draw en Impression. OpenOffice zit inmiddels al in versie 3.2. Writer is uitgebreider dan Google Documenten en vergelijkbaar met Microsoft Word. Word bestanden kan je ook openen in Writer.

AbiWord

Het grote voordeel van AbiWord is dat het maar 5MB klein is en ondanks zijn kleine omvang vergelijkbaar met Word. Wil je een niet te zware applicatie en offline beschikbaar, dan is AbiWord een heel goed alternatief voor Microsoft Word. Andere voordelen van dit pakket zijn dat er voldoende fonts beschikbaar zijn, verscheidene woordenboeken en diverse plug-ins om het pakket uit te breiden.

Uiteraard zijn er nog veel meer alternatieven en is dit maar een kleine selectie.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.