Skip to content Skip to footer

Geld besparen door over te stappen van internet abonnement

Vandaag hebben we weer een mooie tip voor je klaarstaan, namelijk dat je veel geld kunt besparen door over te stappen van internet provider. Dit doe je middels internet vergelijken. Hoe je dit snel en eenvoudig doet én hoe het kan dat je zoveel bespaart op deze manier, dat vertellen we je in dit artikel!

Vergelijken is besparen

Dat het vergelijken van aanbiedingen de beste manier is om te besparen dat hoeven we je niet te vertellen. Handiger is het om te weten wat de meest efficiënte manier is om dit aan te pakken. Dat is via een vergelijkingssite! 

Neem bijvoorbeeld de website Providercheck.nl. Hier krijg je door middel van het invoeren van je adres binnen één minuut een overzicht van alle huidige internet aanbiedingen. Zo vergelijk je de up-to-date prijzen van aanbieders als Ziggo, KPN, Youfone, Budget Alles-in-1 en vele anderen.

Interessante welkomstaanbiedingen

Wat opvalt aan de prijzen van abonnementen bij internet providers is dat providers steeds weer aantrekkelijke welkomstacties bieden voor nieuwe klanten. Ja, het is echt zo, als nieuwe klant word je beloond, terwijl je als trouwe klant de volle mep betaalt.

De gedachtegang hierachter is dat als je eenmaal klant bent, je toch vaak niet meer omkijkt naar de kosten van je abonnement. Die zijn daar gewoon en worden simpelweg afgeschreven van je rekening. 

Overstappen is snel gedaan

Heb je een aantrekkelijke aanbieding gevonden en wil je je nieuwe internet abonnement thuis afsluiten, maar ben je bang dat je nu in het gedoe van overstappen belandt? Geen zorgen, dat is al lang niet meer zoals je het misschien nog kent van vroeger. 

Geen uren in de telefonische wachtrij om je huidige abo op te zeggen, maar alleen online je gegevens invullen bij je nieuwe provider. Die regelt via hun overstapservice de opzegging van je huidige abonnement. Je zit normaal gesproken geen dag zonder internet.

Leuke extraatjes meepakken

Naast flinke korting die in het eerste (half) jaar kan oplopen tot wel €30 per maand, is er nog meer te halen als je overstapt. Zo krijg je vaak leuke cadeautjes, zoals gratis wifi-boosters, een Google Nest Wifi of een tv-pakket. Zo profiteer je ook langs de andere kant van voordeel, omdat je op deze manier bijvoorbeeld bespaart op de kosten van een streaming app.

Ook kun je in sommige gevallen gebruik maken van combi-voordeel wanneer je bij dezelfde aanbieder een contract voor energie of telecom afsluit. Dit kan gaan om gratis data of korting op de totale rekening. Tip: Wil je nu nóg meer besparen? Lees ook ons artikel over energie besparen door slimmer computergebruik.

Sneller internet voor minder geld

Vind je je huidige internetpakket tegenwoordig aan de trage kant? Hoe meer apparaten tegelijkertijd verbonden zijn met wifi, hoe langzamer ze mogelijk gaan werken. In dit geval biedt een sneller pakket uitkomst.

Wie weet is er ondertussen al glasvezel beschikbaar op jouw adres. Door te vergelijken zie je dat ook meteen, alsook de prijzen die daaraan gekoppeld zijn. Glasvezel is over het algemeen wat prijziger, maar wie weet pak jij wel een aanbieding die door de welkomstkorting voordeliger is dan wat je nu betaalt voor een trager pakket. Door te vergelijken weet jij wat je kunt besparen!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.