Skip to content Skip to footer

4 Must-haves voor een goed thuiswerkkantoor

Thuiswerken is vandaag de dag voor veel mensen niet meer weg te denken. Waar we in het begin van het COVID-19 tijdperk nog dachten dat het iets tijdelijks was, zijn we er al snel achter gekomen dat we niet meer vijf dagen per week naar kantoor willen. Om dit voor elkaar te krijgen, is het wel belangrijk om ook thuis een goede inrichting te hebben. Niet alleen verhoogt dit de productiviteit, ook zorgt het voor minder fysieke klachten. Hieronder hebben we daarom vier essentiële producten op een rij gezet die elke thuiswerker zou moeten hebben.

Webcam

Allereerst is een webcam met microfoon ten zeerste aan te raden. Waar we vroeger nog fysieke vergaderingen hadden, is dat allang verleden tijd. Om een vergadering toch bij te kunnen wonen én de verbinding met collega’s en het bedrijf te blijven behouden, is een webcam essentieel. Hiermee zorg je namelijk voor persoonlijk contact met je collega’s. Een microfoon is natuurlijk van belang om ook bij de video vergaderingen een bijdrage te kunnen leveren.

Zit-sta bureau

Wist je dat we als Nederlanders gemiddeld meer zijn gaan zitten nu we thuis aan het werk zijn. Gemiddeld zitten we zelfs drie uur per dag meer nu we thuis werken. En dat is natuurlijk helemaal niet vreemd. Denk maar eens aan de normale wandeling tussen de middag, het lopen naar het koffiezetapparaat of het wandelen naar een vergaderruimte. En voor de mensen die niet dagelijks met de auto reizen maar met het openbaar vervoer gaan is dit nog veel erger. Zij missen ook de dagelijkse wandeling of fietstocht naar het station.

Om dit te compenseren is een zit-sta bureau enorm handig. Hiermee kun je namelijk regelmatig van werkhouding wisselen. Het is niet meer nodig om continu te blijven zitten. Naast dat je er actiever door blijft, verbrand je ook nog eens meer calorieën. Daarnaast is het beter voor je houding.

Extra beeldscherm

Voor wie denkt dat het werken op een laptop voldoende is, hebben we slecht nieuws voor je. Doordat je bij het werken aan een laptop eerder geneigd bent om voorovergebogen te gaan zitten, zorgt dit voor klachten in de rug, nek en schouders. Een goed afgesteld extra beeldscherm kan hiervoor een oplossing bieden. Weet je namelijk het beeldscherm op de juiste hoogte af te stellen, dan werkt dat veel prettiger. Je merkt al snel dat het wonderen doet voor je houding en dat je ook veel minder last krijgt van je rug of schouders.

Ergonomische muis

En tot slot hebben we dan nog de ergonomische muis. Hoewel je nu misschien denkt dat je deze niet nodig hebt, wil je niet meer zonder als je deze eenmaal gebruikt. Doordat de muis feitelijk rechtop staat, is dit beter voor de natuurlijk houding van je pols en schouders. Gebruik je namelijk een normale muis, dan moet je pols en schouder een onnatuurlijke houding aannemen om deze te bewegen. Een ergonomische muis is zo ontwikkelt dat dit niet nodig is.

Zoals je ziet zijn er genoeg dingen die je kunt aanschaffen om ook het thuiswerken plezierig te maken. Het helpt je niet alleen in je productiviteit, maar zorgt ook voor een gezondere werksfeer. En vergeet ook niet regelmatig een pauze in te lassen tijdens het werken. We zijn als thuiswerkers toch eerder geneigd om door te blijven werken, terwijl dit onze productiviteit geen goed doet.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.