Skip to content Skip to footer

Foto’s importeren op je pc

Een digitale fotocamera en smartphone om foto’s te maken is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Zelfs een telefoon met een resolutie van meer dan meer dan 10 megapixels is de normaalste zaak van de wereld. Foto’s maken en op de pc zetten is helemaal niet moeilijk en toch doen mensen het niet, waardoor de kans bestaat dat ze foto’s voor altijd kwijtraken.

Foto’s op je computer zetten

In onderstaande stappen leggen wij uit hoe je foto’s van je camera, tablet of smartphone op je pc kunt zetten. In bijna alle gevallen worden de afbeeldingen weergegeven in Windows Verkenner.

Sluit het apparaat aan op de computer met een usb kabel.

Sta apparaat toe om toegang te geven tot computer.

Bij een iPhone of iPad krijg je een melding: Wil je apparaat toegang geven tot foto’s en video’s?

Foto's importeren iphone
Als je een Android apparaat aansluit krijg je ook een scherm te zien. Om bestanden over te zetten kies je voor: Deze telefoon en Bestanden overzetten. Let wel op, het werkt niet als je niet de originele kabel van je smartphone gebruikt.

Open Windows Verkenner met de Windows toets + E

Aan de linkerkant van de Verkenner klik je op – Deze computer. Aan de rechterkant zie je Apparaten en stations. Dubbelklik op het aangesloten apparaat.Apparaat zichtbaar in windows verkenner

Zoek de map DCIM

Als je het apparaat hebt geopend ga je op zoek naar de map DCIM. Hier worden de foto’s bewaard. Selecteer hier alle foto’s, druk op Ctrl + C om alle foto’s te kopiëren. Ga naar de map op de computer waar je ze wilt bewaren en klik Ctrl + V om ze te plakken.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.