Geen categorieParticulier netwerk instellen Windows

Particulier netwerk instellen Windows

Als je verbinding gaat maken met een nieuw netwerk krijg je een popup scherm te zien van Windows en dan vraagt hij om wat voor netwerk het gaat: Particulier- , Bedrijfs- of Particulier netwerk. op het moment dat je op Annuleren klikt bij deze melding, stelt Windows automatisch je netwerk in als een openbaar netwerk. Dit beperkt je echter in je mogelijkheden binnen het netwerk. Om het later alsnog te herstellen doe je het volgende in Windows 10:

Ga naar Configuratiescherm, dan Netwerkcentrum en daar Thuisgroep. Wanneer je hier bent staat er al een tekstvak met of je (het profiel van je) netwerklocatie wilt wijzigen (van openbaar naar particulier).

Een andere optie is dat je de Thuisgroep of Netwerk probleemoplosser (wizard) start en aangeeft dat je je PC in het netwerk wilt laten zien.

Een netwerk instellen in windows 10
Martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week