Skip to content Skip to footer

7 tips voor Google Foto’s

Google Foto’s app is bijzonder populair. Vanwege de grote belangstelling voor dit onderwerp volgen hier nog eens zeven tips die je kunt gebruiken om nog meer uit Google Foto’s te halen.

Foto’s en video’s weergegeven in Google Drive

Er is een speciale instelling in Google Foto’s die ervoor zorgt dat alle foto’s (of video’s) die je ziet in Google Foto’s ook in Google Drive worden weergegeven. Houd er wel rekening mee dat de bestanden niet daadwerkelijk worden verplaatst naar Google Drive. In tegenstelling tot Google Foto’s nemen de afbeeldingen die zich in Google Drive bevinden namelijk een deel van je toegewezen opslagruimte in beslag (ook als ze kleiner zijn dan zestien megapixels).

Van blauw naar diepblauw

Met een vrij eenvoudige handeling kun je in Google Foto’s, foto’s bewerken. Als je op het pictogram ‘licht en kleur’ tikt, komen er een paar leuke extra’s voorbij. Deze extra’s krijg je door op de pijl ‘omlaag’ naast elke schuifregelaar te tikken. Als je bij ‘kleur’ kiest voor ‘diepblauw’, kun je de blauwe kleuren nog dieper van kleur maken. Dit geeft een prachtig effect bij foto’s met (veel) water. Het is erg leuk om je nog verder te verdiepen in deze extra opties.

Pas dezelfde bewerking toe op meerdere foto’s

Als je de bewerkingen van één afbeelding hebt geperfectioneerd, kun je dezelfde bewerkingen ook op andere foto’s toepassen. Dit doe je door op het bureaublad de bewerkte afbeelding te selecteren. Vervolgens open je het menu via de drie verticale stippen en selecteer je ‘kopieer bewerkingen’. Voor de andere afbeeldingen kies je nu (in hetzelfde menu) ‘bewerkingen plakken’. Je kunt trouwens ook de sneltoetsen voor kopiëren en plakken gebruiken (Ctrl + C en Ctrl + V). Let op: in de mobiele app is deze optie niet beschikbaar.

Bewaar een kopie tijdens het bewerken

Als je foto’s bewerkt hebt in Google Foto’s krijg je, als je klaar bent, de vraag of je de afbeelding op wilt slaan. Als je dan op ‘ja’ klikt, overschrijft de bewerkte afbeelding het origineel. Als je het origineel wilt behouden, is het handig om, voordat je de foto gaat bewerken, een kopie van de originele afbeelding op te slaan.

Maak collages, animaties en video’s

Door de functie “Assistent” te gebruiken kun je je foto’s automatisch laten indelen. Je krijgt dan een groep foto’s te zien, waarvan Google Foto’s denkt dat ze goed bij elkaar passen. Je kunt zelf ook foto’s groeperen door op het plusje rechtsboven in het scherm te tikken. Zo kies je je eigen foto’s voor een collage. Via deze functie kun je ook animaties en video’s maken.

Kies voor collage maken en doorloop de stappen:

Collage maken met google foto's

Automatisch uploaden van Mac of Windows

Google stopt met ingang van 12 maart 2018 met de ‘Google Drive- app voor Mac en PC’. Deze app wordt vervangen door “Back and Sync” dat minder schijfruimte in beslag neemt. Back and Sync synchroniseert je Google Drive- documenten, en dus ook video’s en afbeeldingen, naar de computer. Daarbij kopieert het programma automatisch alle foto’s van de computer naar Google Foto’s.

Maak alleen een back up met wifi

In de mobiele app kun je de functie ‘maak een back up met mobiele gegevens’ beter uitschakelen. Dit kost namelijk een behoorlijk hoeveelheid mobiele data. Als je niet al te veel data hebt bij je provider, ben je er op deze manier snel doorheen. Door alleen een back up te maken op het moment dat je verbonden bent met wifi, verlies je geen (kostbare) data.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.