Skip to content Skip to footer

Handige loon en HR software om je werk makkelijker te maken

De arbeidsmarkt is krap, het zorgt bij veel bedrijven voor grote zorgen. HR medewerkers hebben hun handen vol aan het vinden van de geschikte kandidaat. En eenmaal gevonden, is het ook nog een klus om deze sollicitant daadwerkelijk aan boord van het bedrijf te krijgen. Wat in dit geval helpt, is een gestroomlijnde software. Die je helpt om zaken als loon en HR zaken te automatiseren. Zodat jij je kunt richten in waar je goed in bent én energie van krijgt.

Loon software hoeft niet ingewikkeld te zijn

Er hangt toch vaak een negatief imago om loon software. Moeilijk, veel werk en ook stress. Want je loon software moet goed ingericht zijn, zeker als je meerdere medewerkers onder je hebt werken. Loon software hoeft niet veel tijd te kosten. Door voor software te kiezen die automatisch lonen overmaakt bijvoorbeeld.

Of wat dacht je van een salarisverhoging doorvoeren? De salarisadministrateur kan uren bezig zijn met de wijzigingen voor het vakantiegeld, de eindejaarsuitkering of om te zorgen dat het pensioen goed berekend wordt. Niet meer met deze software. Deze berekent op maar liefst 190 punten deze wijziging door. Daardoor worden automatisch alle onderdelen gecontroleerd.

Het gevolg is dat de salarisadministratie veel meer tijd overhoudt. En dat er minder kans is op foutjes, wat weer frustratie geeft. Zo breng je rust én zekerheid in het financiële systeem van jouw bedrijf. 

HR software aanschaffen geeft deze 3 voordelen

Investeren in HR software geeft vele voordelen. Zo geeft dit systeem:

  • De tool workflows. Je HR medewerker, die al onder druk staat, krijgt zo automatisch meldingen om belangrijke taken uit te voeren. 
  • Een snellere en eenvoudige manier om verlofaanvragen te regelen. 
  • Beter voor het milieu: de mogelijkheid om documenten digitaal te ondertekenen. Dit scheelt veel documenten afdrukken, inscannen en mailen. Naast dat het papier bespaard, is het ook een forse tijdsbesparing.

In een tijd waarin steeds meer mensen parttime werken, is de omvang van de HR werkzaamheden nog meer uitgebreid. Zo zijn er een stuk meer verlofaanvragen die ze moeten verwerken, ziektemeldingen als ook vervangingswerkzaamheden. 

Hoe deze software leidt tot meer werkplezier

Als je werk sneller en eenvoudiger te doen is, geeft dit meer werkplezier. Je ervaart minder stress en je to-do lijstje is ook behapbaar. En dit zorgt voor werknemers die met minder stress aan het werk gaan. Na een werkdag met een voldaan gevoel terugkijken op je taken. Dat wil iedereen toch? Met deze fijne software kun je dit ook echt voor elkaar krijgen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.