Skip to content Skip to footer

De voordelen van het thuiswerken voor de werknemers

Waar we vorig jaar nog moesten wennen aan het thuiswerken, hebben veel werknemers nu hun draai wel gevonden. In dit artikel bespreken we de voordelen van thuiswerken. Zo is het beter voor het milieu. Maar ook voor een bedrijf kan het veel geld opleveren. Zo is werken vanuit een kleiner pand mogelijk en worden er reiskosten bespaard. Naast de werkgever ervaart ook de werknemer veel voordelen. Lees hieronder welke!

Minder tijd aan reizen = meer tijd voor jezelf

Het niet hoeven reizen naar je werk, wordt toch wel als een van de grootste voordelen van het thuiswerken gezien. In de ochtend kun je bijvoorbeeld langer blijven liggen, nog even sporten of iets langer onder de douche staan. Bij het dichtklappen van de laptop ben je gelijk thuis. Je hoeft niet nog een tijdje in de auto of trein en de fiets staat ook al een tijdje in het fietsenrek. Minder tijd om te reizen zorgt ervoor dat je meer tijd voor jezelf hebt. 

Dit is de 1 bij het artikel: de voordelen van het thuiswerken voor de werknemers.
Meer tijd om te sporten :-)

Eigen tijd meer inplannen 

Naast dat je minder tijd kwijt bent aan reizen, kun je ook je eigen tijd iets meer inplannen. De vaste werktijden van kantoor gelden minder wanneer je thuiswerkt. Zolang jij je uren maakt, kun je ze inplannen zoals je wilt. Betekent dit dat je om 8 uur begint en langer pauze houdt of juist laat begint en in de avond doorwerkt? Als je thuiswerkt maakt het minder uit. Zo kun jij de kinderen tussen de middag wat extra aandacht geven en kun je ook overdag je boodschappen doen of dat ene sportlesje volgen. 

Werken met duurzaam apparatuur 

Door het thuiswerken is het ook meer normaal geworden om te werken met duurzaam apparatuur. Omdat veel werkgevers snel moeten schakelen om een thuiswerksituatie in te richten, wordt er steeds vaker gekozen voor circulaire IT. Dit zijn IT apparaten die een tweede leven krijgen, wat zorgt voor een duurzame oplossing. Circulaire IT is minder verspilling en minder transport, wat goed is voor het milieu en de ecologische footprint die we achterlaten. Bij FlexITRent richten zich al een tijdje op een tweede leven van IT apparatuur. Een laptop huren of tablet huren is ideaal voor bedrijven die niet in een keer veel geld kunnen of willen investeren in de thuiswerksituaties. 

Deze drie voordelen van het thuiswerken laten zien dat het helemaal nog niet zo’n slecht idee is om meer vanuit huis te werken, ook als straks de coronacrisis over is. 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.