Skip to content Skip to footer

De beste robotstofzuigers – 1 kan ook dweilen :-)

Een paar kliks op een willekeurige webshop met huishoudartikelen en je komt allerlei nieuwe handige snufjes tegen, de een nog slimmer dan de andere, bijvoorbeel een slimme deurbel. Een van de producten die het huishouden gemakkelijker kunnen maken is de robotstofzuiger. Jaarlijks worden er steeds meer robotstofzuigers verkocht, maar voor welke kun je het beste kiezen? Wij hebben informatie over deze slimme apparaten verzameld zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Waarom een robotstofzuiger kopen? 

Robotstofzuigers kun je het beste zien als een handige toevoeging voor het schoonhouden van je huis. Je zult het nog steeds met de gebruikelijke stofzuiger moeten doen om je woning echt stofvrij te krijgen, maar met een robotstofzuiger wordt dat natuurlijk wel een stukje makkelijker. Zet het apparaatje aan en laat het zijn werk doen terwijl jij bijvoorbeeld boodschappen gaat doen. Veel robotstofzuigers kun je koppelen aan een app zodat je ze op afstand kunt bedienen, extra handig dus!

De beste robotstofzuiger voor jou

Robotstofzuigers zijn ondertussen in vele soorten en maten verkrijgbaar. Volgens Reoverview.nl mag je dan ook wel verwachten dat er een verschil in kwaliteit zit tussen de goedkoopste robotstofzuigers en de duurdere modellen. Bepaal voor jezelf hoe grondig je wilt dat de stofzuiger schoonmaakt en hoe vaak je hem van plan bent te gebruiken. Heb je bijvoorbeeld huisdieren, dan kun je waarschijnlijk dagelijks wel een robotstofzuiger gebruiken. Houd bij je keuze ook rekening met het geluid van de stofzuigers en bijvoorbeeld de batterijduur. 

Intelligente Neato robotstofzuigers

De Neato Botvac D7 Connected en de Neato Botvac D4 Connected staan bekend als de beste robotstofzuigers van dit moment. Door een van deze modellen te kiezen, haal je een efficiënte stofzuiger in huis met een lange batterijduur en weinig geluid. De toestellen van Neato zijn zeer geschikt voor het opzuigen van kruimels en stoflagen. De robotstofzuigers nemen daarbij niet alleen het stof op de grond, maar ook het vuil langs de muren mee. En wanneer dit slimme apparaatje leeg is, zal hij zelf naar het oplaadstation navigeren. 

Dweilen met de Ecovacs Deebot OZMO 950

Ben je op zoek naar een robotstofzuiger met een extraatje, dan zit je goed met een van de Ecovacs Deebot OZMO 950 robotstofzuigers. Deze toestellen zorgen namelijk niet alleen voor het stofzuigen, maar ook voor het dweilen van de vloer. Via de bijbehorende app kun je zelf een schoonmaakprogramma klaarzetten en precies aangeven waar de robot langs moet. Bedenk wel dat dweilfunctie vooral is bedoeld voor het afnemen van fijnstof en niet voor hardnekkige vlekken.

Betaalbaar stofzuigen met de Dirt Devil M612 Spider 2.0

Hoef je geen bijzondere functies, maar wil je simpelweg een schoonmaakhulpje om af en toe te gebruiken? Dan zal de Dirt Devil M612 Spider 2.0 voor jou de beste robotstofzuiger zijn. Dit model geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met de wereld van robotstofzuigers zonder dat je daar veel geld in hoeft te steken. De robotstofzuiger doet wat hij moet doen en kan met zijn lange zijborstels ook het stof langs de plinten efficiënt wegnemen.

[content-egg module=AE__coolbluenl template=item_simple]

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.