Skip to content Skip to footer

Tips om een goedkope bedrijfsvideo te maken

We zien steeds vaker de inzet van videomarketing in de vorm van een bedrijfsvideo, en dat is niet zo gek. Een video is een toegankelijke en visueel aantrekkelijke manier om als bedrijf jouw boodschap over te brengen. Maar waar begin je met het maken van een goedkope bedrijfsvideo en hoe breng je de beelden op de juiste manier bij elkaar? Deze tips kunnen je verder helpen.

Locatie uitzoeken

Bepaal waar je wilt filmen. Binnen? Buitenshuis? Denk na over de achtergrond die uw publiek zal zien. Is het interessant, maar leidt het niet af? Het is beter om niet plat tegen een muur te staan, of iets reflecterend achter je te hebben, bijvoorbeeld een ingelijst kunstwerk. Ook al zie je de schittering misschien niet, de camera zal dat wel doen, vooral als je licht gebruikt. 

Het is moeilijk om buiten op te nemen, waar je kijkers blaffende honden, vliegtuigen, auto’s, sirenes, kinderen en andere mensen horen praten en omdat dezelfde geluiden je kunnen afleiden. Tenzij het tot je werk behoort om buiten te zijn, is het waarschijnlijk beter om het in een stille ruimte te doen waar je het omgevingsgeluid kunt beheersen.

Wat ga je vertellen?

Ben je een off-the-cuff spreker die gepassioneerd kan praten na het zien van enkele aantekeningen of opsommingstekens? Of heb je een script nodig of misschien zelfs een teleprompter?

Als je makkelijk spreekt neem je een ​​groot stuk papier en schrijf je in grote letters de belangrijkste punten die je in de video wilt behandelen. Hang hem op zodat je de punten kunt zien. Je controleert zo makkelijk voor jezelf of je alle punten in de juiste volgorde behandelt.

Er zijn veel verschillende apps en softwareprogramma’s beschikbaar die je kunt inzetten als autocue. Wat er ook gebeurt, het belangrijkste detail bij het gebruik van notities. of een autocue is dat je je ogen niet heen en weer beweegt terwijl je de regels leest.

Gebruik een Call to Action

Zorg ervoor dat u eindigt met een soort oproep tot actie. Het kan zijn: “Ga naar onze website pctipvandedag.nl voor meer informatie” of “Ontvang jouw gratis exemplaar van ons e-book door hier nu te klikken …” of “Voor meer informatie, bel dit nummer op je scherm. “

Video opnemen met smartphone

Bepaal hoe u uw video opneemt. Je kunt het op je mobiele telefoon doen en zelfs een goedkope selfiestick pakken, zodat je je telefoon verder van je lichaam kunt houden dan met alleen je arm. De duurdere exemplaren worden geleverd met een plug die het gemakkelijker maakt om tijdens het opnemen op de aan / uit-knop te drukken. 

Zelf een bedrijfsvideo monteren

Natuurlijk kun je voor een bedrijfsvideo direct de hulp inschakelen van een marketingbureau, maar je kunt ook klein beginnen en kijken wat je zelf kunt doen. Zorg dat je jouw idee helder voor ogen hebt en vertel je verhaal met beeld. Je zult vervolgens aan de slag moeten met de montage, maar dat kan gelukkig gewoon met een Video Editor. Op deze website vind je meer informatie.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.