Skip to content Skip to footer

3 must have programma’s voor jouw computer

Gebruik jij op jouw computer alleen maar de broodnodige programma’s zoals Google Chrome en Microsoft Word? Of vind je het juist leuk om vaak nieuwe programma’s uit te proberen? Als dat laatste het geval is, dan hebben we een aantal aanraders voor je! Programma’s die niet zó bekend en belangrijk zijn als Chrome of Word, maar die toch zeker de moeite waard zijn.

CCleaner (MacOS en Windows)

CCleaner is een programma dat je goed kan helpen bij het schoonmaken van jouw computer. CCleaner is wat ons betreft een must have omdat het fantastisch werkt en zowel in het Engels als Nederlands beschikbaar is. Daarnaast zijn vrijwel alle belangrijke functies gratis te gebruiken. Je kunt zelf filters instellen als je CCleaner gebruikt. Je kunt zeer nauwkeurig per programma en per soort bestand aangeven waarnaar gezocht dient te worden. Daarna krijg je aan analyse te zien van alle troep die er gevonden is. Tevreden met het resultaat? Dan kun je alles gaan verwijderen.

Dit is de 1 bij het artikel: 3 must have programma’s voor jouw computer.
Het analyseren van ongewenste bestanden gaat erg snel.

Naast het verwijderen van tijdelijke opslag en aanverwante data heb je ook de mogelijkheid om jouw register op te schonen. Heb jij onlangs een programma verwijderd? Dan is de kans groot dat er toch nog resten zijn achtergebleven zoals koppelingen naar bepaalde bestanden of mappen. Via CCleaner kun je jouw register makkelijk opschonen. Het is dus zeker de moeite waard om het eens uit te proberen.

BlueStacks (MacOS en Windows)

BlueStacks is een programma waarmee Android apps op jouw computer kunt draaien. Heb je weleens een game gespeeld op jouw telefoon waarvan je dacht: ‘Het zou wel leuk zijn als ik dit ook op mijn computer kan doen?’ Dat is nu dus mogelijk met BlueStacks! Het downloaden en installeren is erg makkelijk. Nadat je het programma geïnstalleerd hebt kun je inloggen met jouw Google account. Is het inloggen gelukt? Dan is het tijd om de gewenste apps te downloaden. Ga je lekker knallen in Call of Duty of ga je BlueStacks liever gebruiken voor SnapChat?

Dit is de 2 bij het artikel: 3 must have programma’s voor jouw computer.
Via bluestacks kun je dit soort games nu ook op jouw computer spelen.

VLC Media Player (MacOS en Windows)

Heb jij weleens een MP4 bestand geprobeerd af te spelen in Windows 11? Dan is de kans groot dat je de volgende foutmelding krijgt: ‘Dit bestandstype kan niet worden weergegeven.’ Je kunt in dat geval een extensie aanschaffen voor €0,99 in de Microsoft Store, maar wat je ook kunt doen is gewoon VLC gratis downloaden! Dit programma speelt ieder video formaat af dat je maar kunt bedenken.

Dit is de 3 bij het artikel: 3 must have programma’s voor jouw computer.
Dit soort video extensies zijn wel inbegrepen bij vlc en hoef je dus niet los aan te schaffen.

Video’s afspelen is niet het enige wat je kunt doen met VLC. Wil je graag een film overzetten van jouw computer naar een ander apparaat, maar kan dat apparaat niet met alle bestandsformaten overweg? Dan biedt VLC de oplossing, want je kunt namelijk makkelijk video’s converteren van bijvoorbeeld AVI naar MP4. En heb jij nog een fysieke collectie muziek? Dan kun je die met VLC meteen gaan digitaliseren. Het is een ideaal programma zonder enige spyware of reclame en wat ons betreft een mooie afsluiter van deze korte lijst. We wensen je veel plezier met deze programma’s!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.