Skip to content Skip to footer

De 5 voordelen van refurbished Apple

Refurbished Apple: je zal er vast al een keer van gehoord hebben. Maar wat is het nu precies? Refurbished is Engels voor ‘gereviseerd’. Het betekent dus eigenlijk dat je een gebruikt apparaat koopt. Deze is echter wel gecontroleerd op tientallen punten. Daarnaast is het toestel gereinigd en zijn er onderdelen vervangen wanneer dit nodig was. Alle voordelen van refurbished Apple behandelen we in dit blog.

Online snel besteld

Een groot voordeel van het aanschaffen van een refurbished iPhone is de snelle levertijd. Vrijwel alle leveranciers van refurbished iPhones proberen jouw bestelling de volgende dag afgeleverd te hebben, uitzonderingen daargelaten. Je hoeft dus niet meer de deur uit of naar fysieke winkel te rijden om snel je pakket op te halen.

Veel voorraad en keuze

Een groot en wellicht minder bekend voordeel is de voorraad. Bij de refurbished aanbieders van iPhones zie je een grote omvang van het assortiment. Zo verkopen ze soms al de nieuwste iPhone refurbished, maar tegelijkertijd hebben ze ook voorraad van de oudere iPhone 5S uit 2013! En natuurlijk ook alle iPhones daar tussenin. Dat is best bijzonder, als je dat vergelijkt met aanbieders van nieuwe smartphones. Zo is er altijd wel wat te kiezen. Je kan bijvoorbeeld een iPhone 11 refurbished kopen, maar je kan ook gewoon een iPhone xs refurbished kopen.

98% beveelt het aan, dus geen onzekerheid

Als we kijken naar alle aanbieders van refurbished partijen, dan zie je dat er een hoge klanttevredenheid is. Bij een enkeling is het zelfs 98% procent. Een van de grotere redenen hiervan is de ongekende service. Bij veel refurbished partijen geniet je van maar liefst twee jaar garantie. Dat is een jaar meer dan bij Apple zelf. Daarnaast kan je vaak je net aangekochte refurbished toestel gemakkelijk in laten ruilen wanneer er klachten zijn. Al met al, zorgt dit dus ook voor een hoge klanttevredenheid

De prijs

Misschien wel één van de belangrijkste redenen om voor refurbished te kiezen is de absurd scherpe prijs. Je kan in sommige gevallen tot wel 60% besparen ten opzichte van nieuw. In deze tijden van inflatie is dat natuurlijk zeer welkom, aangezien de prijzen van benzine, huizen en boodschappen bijvoorbeeld de pan uit rijzen. De overgebleven euro’s kan je dan mooi gebruiken voor andere kostbare dingen.

Goed voor het milieu

Je zou het bijna vergeten, maar de belangrijkste reden is toch wel het milieu. Met een refurbished aankoop lever je een bijzonder positieve bijdrage aan een schoner klimaat en minder CO2-emissies. Hoe dit zit? Voor iedere refurbished aankoop hoeft er niet meer gegraven te worden naar schaarse delfstoffen. En doordat er minder gegraven wordt, komt er ook minder CO2 vrij. Daarnaast blijven de delfstoffen onder de grond ongeschonden, wat er voor zorgt dat we minder deze voorraden uitputten.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.