Skip to content Skip to footer

5 handige telefoonaccessoires die niet aan jouw collectie mogen ontbreken

Iedere Apple-fan heeft het in de agenda genoteerd: op dinsdag 13 september is de aankondiging van de iPhone 14. Iedereen die een nieuwe telefoon gaat aanschaffen wil het natuurlijk goed doen door ook meteen de handigste accessoires te kopen. Misschien ga jij wel een nieuwe telefoon kopen en ben je ook geïnteresseerd in de vetste accessoires, maar wie weet heb je al een goede telefoon en wil je het gebruik ervan alleen nog maar verder optimaliseren. In deze blog gaan we kijken naar de handigste accessoires voor iedere telefooneigenaar.  

Een sd kaart

Wij willen je echt aanraden om je eens te verdiepen in een sd kaart. Op dit handige kaartje kun je extra inhoud bewaren. Een micro sd kaart kan een erg goede optie zijn, wanneer je niet zoveel opslagruimte op je telefoon hebt. Daarnaast kun je het ook gebruiken om een back-up te maken om er zeker van te zijn dat al jouw belangrijke bestanden veilig zijn opgeslagen. Zo loop je geen risico dat er bestanden verloren gaan als jouw telefoon kapot gaat of zoekraakt.

Een goed telefoonhoesje

Telefoonhoesjes zijn een echte musthave om een telefoon zo lang mogelijk goed en mooi te houden. Er zijn erg veel verschillende hoezen waarmee je het handige bel-device kunt versieren. Een telefoonhoesje kopen is leuk, je trakteert jezelf namelijk op een mooi en stijlvol accessoire. Vergeet niet om soms weer een nieuw hoesje aan te schaffen, want na verloop van tijd kan een hoesje gaan slijten. 

Een screen protector

Als je een telefoon hebt, ben je er zuinig op. Dat is ook niet voor niets, want een telefoon is duur, maar ook waardevol omdat het veel persoonlijke informatie bevat. Dat zijn waarschijnlijk ook de twee redenen waarom mensen barsten en krassen in het scherm zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Hoewel geen enkel item kan voorkomen dat je telefoon valt of langs een scherp object schuurt, is er wel een artikel dat de schade minimaliseert. Dat is een screenprotector. Dit is een zacht of verhard stukje plastic of glas met een plaklaag aan de achterkant. Je kunt hem op je telefoon plakken, zodat deze extra beschermlaag de vallen opvangt. Zo beschadig je de screenprotector, maar niet het scherm van je telefoon. 

Een extra telefoonoplader

Een extra telefoonoplader komt altijd goed van pas. Je kunt de tweede lader in de auto leggen of meenemen in je tas. Heb je liever een oplader waarbij je niet afhankelijk bent van een stopcontact? Dan kun je nog altijd kiezen voor een powerbank. 

Oordopjes

Sinds de ontdekking van oordopjes kun je je bijna geen wereld zonder voorstellen. Best wel veel mensen dragen elke dag een paar oordopjes met zich mee. Niet zo gek natuurlijk, want het is de manier om – onafhankelijk van de plek waar je je bevindt – jouw favoriete tunes te draaien.

We hopen dat je nu genoeg informatie hebt om het optimale uit het gebruik van je telefoon te halen. Had jij al alles wat je nodig hebt volgens deze lijst?

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.