Skip to content Skip to footer

Crypto kopen via PC of laptop; hoe moeilijk is dat?

Steeds meer mensen vragen zich af hoe moeilijk het is om crypto te kopen via de PC of laptop. Als je geïnteresseerd bent in het handelen en/of beleggen in cryptocurrency hebben we goed nieuws. Het is immers helemaal niet moeilijk om crypto te kopen via PC of laptop. Hierin schuilt echter wel een gevaar want er mag nooit voorbij worden gegaan aan de risico’s van een crypto investering.

Crypto markt steeds toegankelijker geworden

Het zal je wellicht opgevallen zijn dat de crypto markt steeds toegankelijker is geworden. Dit zie je niet alleen terug in de grote hoeveelheid crypto gerelateerde reclame uitingen maar ook aan de toegenomen mogelijkheden om deze markt daadwerkelijk te betreden om hierin actief te zijn. Crypto kopen kun je tegenwoordig doen bij diverse organisaties die zich hierin gespecialiseerd hebben en hiervoor speciaal een platform hebben ontwikkeld. Je hoeft hierbij niet op zoek meer te gaan naar geschikte buitenlandse websites. Het kopen van crypto via een PC of laptop is dus zeker niet zo moeilijk meer dan in het verleden het geval was. 

Belangrijk om rekening mee moet houden bij een crypto investering

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden bij een crypto investering. Het belangrijkste is dat je weet welke risico’s hieraan verbonden zijn. De crypto koersen zijn sterk aan verandering onderhevig wat niets anders wil zeggen dat er zeker geen winstgarantie afgegeven kan worden. Daarnaast is het van groot belang dat je beschikt over kennis van zaken als je de crypto markt gaat betreden. Buiten dat dit voor veel mensen een relatief onbekende sector is, is het goed te weten dat de crypto markt in geen enkel opzicht te vergelijken is met de meer traditionele sectoren zoals de aandelenmarkt.

Welke cryptocurrency zijn interessant?

Bij een investering in cryptocurrency denken veel mensen automatisch aan het investeren in de Bitcoin. Dit is echter niet vanzelfsprekend. Naast de Bitcoin kun je er ook voor kiezen om te investeren in altcoins zoals bijvoorbeeld Ethereum. Achter veel van deze altcoins schuilen interessante projecten met toekomstgerichte doelstellingen. Hiermee willen we aangeven dat er veel coins zijn die zeer interessant zijn om in te investeren. De koers kan op dit moment nog wel vrij laag staan maar op het moment dat de doelstelling achter de munt daadwerkelijk gerealiseerd wordt, kan achteraf blijken dat de investering zeer lucratief is geweest.

De Bitcoin zelf en ook een coin als Ethereum zijn hiervan goede voorbeelden. Als je tien jaar geleden geïnvesteerd had in deze coins, heb je nu een mooi passief vermogen opgebouwd. Het kopen van crypto was tien jaar geleden best een flinke uitdaging. Tegenwoordig kun je dit op de meest eenvoudige manier doen met behulp van je PC of laptop wat wel zo handig is.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.