Skip to content Skip to footer

Top 3: beste laptops voor bouwkunde

Niet alle laptops zijn geschikt voor bouwkunde studenten, aangezien er een aantal eisen zijn. Programma’s die gebruikt worden voor bouwkunde zoals CAD zijn grafisch intensief, waardoor er bijvoorbeeld een goede videokaart en veel RAM nodig zijn. Wij zullen nu de drie beste laptops voor bouwkunde op een rij zetten.

Dit is de 1 bij het artikel: top 3: beste laptops voor bouwkunde.

Apple MacBook Air (M1)

De Apple MacBook Air met M1-chip wordt door veel websites geprezen als beste laptop, en dat is niet gek. De M1-chip is een nieuwe technologie die Apple heeft ontwikkeld welke hun MacBooks sneller maken dan ooit tevoren, en alsnog voor een schappelijke prijs worden verkocht.

Daarnaast kan de M1 MacBook Air ook meer dan 10 uur mee op één volle batterij, wat voor bouwkunde studenten ideaal is. U hoeft dus niet meer te jagen op een stopcontact in het klaslokaal als u met een volgeladen laptop naar school komt.

Let op: check altijd eerst met de bouwkunde-opleiding die u volgt of de software die wordt gebruikt compatibel is op MacOS.

Dit is de 2 bij het artikel: top 3: beste laptops voor bouwkunde.
Macbook air m1

Dell XPS 15

Zeker geen koopje maar wel een echter topper, is de Dell XPS 15. Deze laptop draait op een NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti videokaart, en u heeft de keuze uit verschillende modellen tot wel 64 GB RAM. Met een SSD waar u de keuze uit heeft tussen 256 GB en 2 TB, kunt u er alle kanten mee op. 3D-modelleringsprojecten zijn vaak erg groot, waardoor u als u bijvoorbeeld die met een opslagruimte van 2 TB kiest u er jarenlang mee door kunt.

Dit is de 3 bij het artikel: top 3: beste laptops voor bouwkunde.
Dell xps 15 inch

Asus Zephyrus G14

De Asus Zephyrus G14 is een echte krachtpatser die draait op een AMD Ryzen 7 4800HS. Zijn videokaart (NVIDIA GeForce RTX 2060) in combinatie met 32 GB RAM zullen u versteld doen staan hoe snel deze Windows-laptop uw bouwkundige software kan laten draaien.

Een groot voordeel is dat deze laptop maar 14 inch is en een dunne bouw heeft, waardoor u hem gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen indien nodig. Het is daarnaast één van de langst meegaande gaming laptops op één volle batterijlading.

Dit is de 4 bij het artikel: top 3: beste laptops voor bouwkunde.
Asus zephyrus g14

Weinig budget? Kies voor een aanbieding

Natuurlijk hoeft u geen peperdure MacBook of Dell XPS te kopen, u heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor een laptop aanbieding. Wij raden alleen aan om niet té zuinig te zijn, aangezien uw laptop echt wel wat kracht nodig heeft om bijvoorbeeld 3D-modelleringssoftware te kunnen draaien. Hou in uw achterhoofd dat hierbij de twee belangrijkste dingen zijn:

  • Veel RAM
  • Een goede videokaart

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.