Skip to content Skip to footer

Een Android telefoon traceren

Ben jij je Android telefoon kwijtgeraakt en wil het toestel terugvinden? Er is een eenvoudige manier om te achterhalen waar je toestel is. Namelijk met de app: ‘Vind mijn apparaat’ van Google. Met deze app is het mogelijk om je telefoon op een simpele manier te traceren. Lees verder welke stappen je moet volgen.

De app ‘Vind mijn apparaat’ is een must-have voor alle Android-gebruikers. De app maakt het eenvoudig om je verloren apparaat te lokaliseren en het is gratis te downloaden vanuit de Play Store. Met de app is het mogelijk om je telefoon via GPS te volgen, gegevens op je telefoon te wissen of je telefoon op afstand te vergrendelen. Ook kan je op afstand geluid afspelen. Er is dus veel mogelijk binnen de app. De app kan ook tablets en smartwatches van Android traceren. 

Voorwaarden om Android toestel te traceren

Er zijn wel een aantal voorwaarden om je telefoon te kunnen traceren. Je telefoon moet in eerste instantie ingeschakeld zijn en een Google-account moet ingelogd zijn op het Android toestel. Het apparaat moet verbonden zijn via mobiele data of wifi. ‘Locatie’ en ‘Vind mijn apparaat’ moeten beide ingeschakeld zijn. 

In een paar stappen je telefoon zoeken

  • Ga naar de website van Vind mijn apparaat en log in met je Google-account. Je telefoon wordt nu getraceerd. Meestal krijg je meteen de locatie van je Android toestel op de kaart van Google Maps te zien. 
  • Linksboven staat een lijst met de apparaten waarop je bent ingelogd. Als je meerdere apparaten hebt, klik dan op het toestel dat je wil traceren. 
  • Als Vind mijn apparaat er niet in slaagt om je telefoon te traceren, kun je het opnieuw proberen door op de ronde pijl naast de afbeelding van je toestel te klikken. 
  • Als je telefoon niet gevonden kan worden, kan het zijn dat de laatst bekende locatie wordt weergegeven.
Android traceren

Outlook en Hotmail beveiligen met tweestapsverificatie

Wat kan ik doen als mijn Android toestel getraceerd is?

De eerste optie is geluid afspelen. Je apparaat zal vijf minuten lang overgaan. Zelfs als je toestel op stille modus of trilmodus staat. Er is ook een optie om het apparaat te beveiligen. Je kan met die optie een bericht achterlaten op het apparaat of een telefoonnummer, waarop je bereikbaar bent. Met de laatste optie kan je alle content op je Android toestel verwijderen. Alleen kan je het toestel daarna niet meer traceren. Denk dus goed na als je dit wil doen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.