Geen categorieBestanden definitief verwijderen

Bestanden definitief verwijderen

In het verleden hebben wij het programma DBAN besproken. Hiermee kun je je gegevens wissen van je oude pc. De meeste mensen hebben een aantal gegevens die ze liever niet delen met anderen, zoals wachtwoorden, persoonlijke gegevens, geheime documenten van het werk of bijvoorbeeld financiële administratie.

Als je deze gegevens definitief verwijderd zijn ze nog steeds beschikbaar. De link naar het bestand is verwijderd, maar de gegevens staan nog wel op de harde schijf. Eraser zorgt dat je gegevens nooit meer terug te halen zijn.

Het programma is geïntegreerd in Windows Verkenner, wanneer je op een bestand gaat staan en je klikt met je rechtermuisknop en kiest Volledig wissen dan is het bestand echt definitief verdwenen. Wil je een hele harde schijf wissen dan kan je onder Start, Programma’s en dan Eraser een bootable CD branden.

Martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week