Skip to content Skip to footer

MAC-adres wijzigen

Ook al wordt een apparaat al met een vooraf geprogrammeerd MAC-adres geleverd, het is niet onmogelijk om deze te wijzigen. Soms is het zelfs noodzakelijk om deze te wijzigen, bijvoorbeeld omdat je maar met één MAC-adres gebruik kan maken van een bepaald apparaat. Als vervolgens het apparaat of de netwerkkaart met dit MAC-adres stuk gaat, kun je dit oplossen door dit adres te ‘spoofen’. Ook kun je dit doen als je je zorgen maakt over je privacy als je op een publiek draadloos netwerk zit.

Het wijzigen van een MAC-adres kun je vaak niet doen op bijvoorbeeld telefoon of tablet, maar is wel mogelijk op PC of laptop. Achterhaal eerst het MAC-adres dat je wilt gaan spoofen en schrijf dit op.

Total Time: 5 minutes

De adapterinstellingen openen

Ga naar het vergrootglas linksonder en zoek op configuratiescherm. Als je deze hebt geopend tik rechtsboven in het zoekveld netwerkcentrum en open deze. Links klik je op Adapterinstellingen wijzigen.

MAC-adres aanpassen

Klik met de rechtermuisknop op het vakje Draadloze Verbinding en klik op Eigenschappen. Ga vervolgens naar Configureren, Netwerkadres en klik daar op Geavanceerd. Hier kun je het opgeschreven MAC-adres invullen. Het is wel belangrijk dat je de laptop opnieuw opstart zodat het nieuwe MAC-adres in gebruik wordt genomen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.