Skip to content Skip to footer

5 voordelen voor het huren van een laptop

Er zijn tegenwoordig talloze banen, waarbij het hebben van een laptop stiekem een vereiste is. Toch weten we allemaal dat een goed functionerende laptop helaas een vrij grote investering is. Zeker omdat je hem misschien niet eens dagelijks gebruikt, is het goed te begrijpen dat je twijfelt er eentje aan te schaffen. Precies om die reden kun je nu ook een laptop huren. Een ideale oplossing voor bijvoorbeeld studenten. Op deze manier betaal je een klein bedrag en kun je toch gebruikmaken de laptop. En vervolgens lever je hem weer in als je klaar bent. Niet gek, toch!? Om je hier meer informatie over te geven, vertellen we je in artikel 5 voordelen voor het huren van een laptop.

Perfect voor studenten

Zeker voor studenten kan het pittig zijn om naast de huur en boodschappen ook nog eens laptop te moeten aanschaffen. Zeker in een maand dat het werk dat je naast je studie doet even tegenvalt. Af en toe een klein bedrag betalen en toch gebruik kunnen maken van de nieuwste technologieën, wat ons betreft is het huren van een laptop de ultieme uitkomst.

Nieuwste technologie

Wanneer jij een laptop huurt, dan is de kans groot dat je een redelijk nieuwe laptop onder ogen krijgt. En dit is natuurlijk veel makkelijker, dan wanneer jij een laptop koopt en dat na 5 jaar blijkt dat je allerlei belangrijk features niet meer kunt gebruiken. Laptops die je kunt huren zijn vaak erg netjes en worden door de verhuurbedrijven perfect onderhouden en voorzien van de juiste updates. Uiteraard is het wel zaak er zuinig mee om te gaan, maar dan heb je ook wat. 

Het scheelt geld

Het besparen van geld is eigenlijk het meest voor de hand liggende voordeel voor het huren van een laptop. Wanneer jij een goede Macbook wilt kopen ben je al gauw ruim 1000 euro kwijt. En dan moet je nog Microsoft Office kopen en wil je natuurlijk ook een verzekering. En waarom ook niet een goede laptophoes? De uitgaven lopen op deze manier alsmaar op. Het huren van een laptop is daarom een perfect en goed te betalen alternatief.

Goed verzekerd

Huren van een laptop

Het is en blijft altijd een interessant vraagstuk of jij je aangekochte laptop wilt laten verzekeren. Vaak betaal je een vrij hoge premie, terwijl je jezelf ongetwijfeld afvraagt of je echt schade gaat oplopen. Al met al blijft het altijd verstandig hem wel gewoon te verzekeren. Een groot voordeel van het huren van een laptop is dat je hier simpelweg niet over na hoeft te denken. Gehuurde laptops zijn altijd al verzekerd tegen diefstal en schade. Vergeet jezelf uiteraard niet in te lezen over alle voorwaarden en kom niet voor verrassingen te staan. 

Een voorsprong op de concurrent

Bij punt 1 hebben we verteld dat gehuurde laptops vaak voorzien zijn van de nieuwste technologieën. Buiten dat dit voor jezelf erg prettig werkt, geeft dit ook de mogelijkheid jouw concurrenten of medestudenten voor te zijn. Grote kans dat zij op oudere laptops werken met minder features. Jij profiteert optimaal van de aanwezige software en zal zelden tot nooit tegen problemen aan lopen.

Minder verantwoordelijkheid

Ken je dat gevoel dat het niet fijn voelt om jouw laptop thuis achter te laten, als jij er een avondje op uit wilt? Wanneer jij gebruik maakt van een gehuurde laptop, hoef je de laptop nooit onbeheerd achter te laten. Op momenten dat jij toch niet thuis bent of een weekendje weg bent, gebruik je de laptop immers niet. Dit geeft je toch ergens een bepaalde mate van vrijheid die je minder hebt als je wel die mooie, dure laptop thuis hebt liggen. Nu proberen we niet te zeggen dat je met niet zuinig en netjes met een gehuurde laptop op moet gaan. Ook daar dien je uiterst zorgvuldig mee te werken. Maar wel is het lekker dat je er zaterdagavond in de kroeg niet over hoeft na te denken. Waarschijnlijk heb jij hem heel verstandig vrijdagmiddag al ingeleverd.

Werken met het nieuwste van het nieuwste

In dit artikel hebben we je 5 voordelen voor het huren van een laptop gegeven. We hopen dat je inmiddels doorhebt dat het huren van een laptop een prima alternatief is voor het kopen van zo’n hulpmiddel. Je bespaard geld en kan gebruik maken van de laptop, wanneer jij maar wilt. Hoe fijn is het om altijd maar met het nieuwste van het nieuwste te kunnen werken? En wie weet kun je in de tussentijd wel sparen voor een eigen laptop, waarbij je inmiddels voldoende inspiratie voor hebt opgedaan in het soort laptops dat er op de markt is.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.