Skip to content Skip to footer

De 3 beste zakelijke laptop modellen voor op de werkvloer

Als je opzoek bent naar een geschikte zakelijke laptop, dan zal het je ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat er veel verschillende modellen te koop zijn. De vraag is dan natuurlijk, welke laptop is het beste voor jou specifieke doeleinden. In dit artikel hebben we de ( in onze optiek ) 3 beste zakelijke modellen uitgelicht. Dit zijn modellen voor de alledaagse zakelijke gebruiker en dus geschikt voor zaken als: het maken van presentaties, volgen van online vergaderingen of het bewerken van foto’s in Photoshop. Voor zwaardere taken als grafisch ontwerp zijn deze modellen minder geschikt.

Voordelen van een zakelijke laptop

Een zakelijke laptop lijkt op het eerste ook sprekend op een reguliere laptop. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. Een zakelijke laptop is zoals de naam als zegt, beter geschikt voor zakelijke doeleinden. Maar hoe komt dit dan? Een zakelijke laptop is standaard uitgerust met een besturingssysteem voor zakelijk gebruik. Over het algemeen is dit Windows 10 Pro en in sommige gevallen ook ChromeOS. Door een zakelijk besturingssysteem werk je makkelijker samen met je collega’s omdat de laptops aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Daarnaast zijn zaken zoals het uitvoeren van updates makkelijker te regelen vanuit een centrale computer.

Een zakelijke laptop heeft betere beveiliging door de interne TPM-chip. Deze zorgt er namelijk voor de computer op hardware niveau is beveiligd. Verder heeft een zakelijke laptop altijd meer garantie uitbreidingsmogelijkheden en is het vervangen van een component altijd gemakkelijk. Kortom, het is voorop de werkvloer eigenlijk altijd verstandig om te kiezen voor een zakelijke laptop

De Lenovo ThinkPad, blinkt uit in bouwkwaliteit

De Lenovo ThinkPad is een uitstekende laptop geschikt voor de alledaagse werkzaamheden. Standaard uitgerust met een krachtige processor, meer dan genoeg RAM geheugen en een SSD harde schijf hebben eigenlijk alle ThinkPad modellen genoeg rekenkracht om alle taken te volbrengen. De Lenovo ThinkPad blinkt uit in zijn bouwkwaliteit. De laptop is namelijk op militaristische wijze getest. Dit houdt in dat de laptop bestand is tegen extreme omstandigheden. Een ongelukje met de Lenovo ThinkPad is dus geen enkel probleem door zijn uitstekende bouwkwaliteit.

De Lenovo ThinkBook is een alternatief voor minder budget

De Lenovo ThinkBook is een redelijk nieuw model van Lenovo en vooral bedoeld om mensen die minder budget hebben voor een laptop, toch een goede werkervaring te geven. In veel opzichten lijkt de ThinkBook ook erg op de ThinkPad. Het enige verschil is dat de Lenovo ThinkBook niet op militaristische wijze is getest zoals bij de ThinkPad. Dit bespaart natuurlijk flink op de kosten voor Lenovo en maakt dat de ThinkBook voor een goedkopere prijs wordt aangeboden.

Een alternatief van een ander merk, de HP ProBook

Een andere uitstekende zakelijke laptop van het merk HP is de HP ProBook. De HP ProBook is misschien wel een van de meeste verkochte zakelijke laptops en dat is dan ook niet voor niets. Net zoals de Lenovo modellen is deze laptop uitgerust met krachtige componenten. Daarnaast heeft hij een erg modern en minimalistisch design wat er gewoonweg erg goed uit ziet. De laptop is voorzien van een morsbestendig toetsenbord en presteert simpelweg erg goed. De HP ProBook is een uitstekende keuze als je opzoek bent naar een goede zakelijke laptop van het merk HP.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.