Skip to content Skip to footer

4 tips voor de aanschaf van een gaming laptop

Je hebt er al een tijdje over na zitten denken en hebt nu dan toch besloten om een gaming laptop aan te schaffen. Je hebt de voor- en nadelen van een gaming laptop ten opzichte van een volwaardige gaming computer eens goed op een rijtje gezet. Hierdoor ben je tot de conclusie gekomen dat de nadelen niet opwegen tegen de voordelen. Zo neemt een gaming laptop veel minder ruimte in beslag. Tevens kun je niet wachten om onderweg, tijdens een lange treinrit bijvoorbeeld, je favoriete games te kunnen spelen.

Je ziet het al helemaal voor je! Tijd dus om een nieuwe gaming laptop aan te schaffen. Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten? Dat lees je in deze blog, want hierin geven wij jou vier tips voor de aanschaf van een gaming laptop. Lees dus snel even verder.

Bepaal je beoogde gebruik

Zoek je een laptop om gewoon af en toe wat simpele spelletjes op te spelen? Of ben je toch echt op zoek naar een krachtige gaming laptop die qua prestaties niet onderdoet voor een volwaardige gaming computer? En waar je de meest moderne en geavanceerde games op kunt spelen? Kortom, ben je een casual gamer of een echte hardcore gamer? Voordat je een gaming laptop gaat aanschaffen is het ontzettend belangrijk om je beoogde gebruik in kaart te brengen. Afhankelijk van dit gebruik zul je vervolgens een lijstje met eisen moeten opstellen waaraan de gaming laptop moet voldoen. Je kunt je vast voorstellen dat je als casual gamer minder hoge eisen hebt dan wanneer je dagelijks de nieuwste spellen wilt spelen. Onder welke categorie val jij?

Maak een lijstje met eisen

Als casual gamer zul je al prima uit de voeten kunnen met een wat mindere kwaliteit videokaart en processor. Deze gaming laptops zijn over het algemeen ook wat goedkoper. Wanneer je echter de nieuwste games wilt kunnen spelen, zul je toch moeten investeren in een hogere kwaliteit videokaart en processor, inclusief bijbehorend prijskaartje. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig van iedere willekeurige game de vereisten qua besturingssysteem opzoeken. Heb je een game die je ontzettend graag wilt kunnen spelen op jouw nieuwe gaming laptop? Kijk dan dus altijd even naar de vereisten en maak op basis hiervan zelf een lijstje met eisen waaraan jouw nieuwe laptop moet voldoen. Denk hierbij dus aan de videokaart en de processor, maar ook aan zaken als opslagcapaciteit en grootte van het beeldscherm. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe gaming laptop bij jou past!

Maak ook een wensenlijstje

Nadat je de eisen hebt opgesteld kun je ook nog een wensenlijstje maken. In dit lijstje zet je alle dingen die je graag in jouw nieuwe gaming laptop terug zou willen zien, maar wat geen harde eisen zijn. Als het er niet op zit, dan is dat jammer. Als het er wel op zit, dan is dat mooi meegenomen. Je kunt hierbij onder andere denken aan een verlicht toetsenbord, goede kwaliteit ingebouwde stereoluidsprekers, een mat scherm of touchscreen.

Stel je budget vast

Tot slot is het belangrijk om te bepalen hoeveel je maximaal aan je nieuwe laptop wilt uitgeven. Gaming laptops zijn er in verschillende prijsklassen. Een duurdere variant zal over het algemeen over meer en betere specificaties beschikken dan een goedkopere variant. Houd hier rekening mee. Bij een partij als Azerty vind je altijd wel een gaming laptop die bij jou past! Zij helpen je graag verder om jouw gaming experience naar een hoger niveau te tillen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.